18 γιγαντιαία έργα υποδομής που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο

Ο κόσμος είναι γεμάτος από τεράστια έργα ακριβώς κάτω από τη μύτη μας.

Για παράδειγμα η γέφυρα Χονγκ-Κονγκ- Ζουχάι-Μακάο, θα συνδέσει 3 μεγάλες πόλεις της Κίνας ως προσπάθεια να έρθουν κοντά 42 εκατομμύρια άνθρωποι. Και το σχέδιο της Νορβηγίας είναι να κατασκευάσει την πρώτη πλήρως βυθισμένη πλωτή σήραγγα του κόσμου ώστε να μειωθεί ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ του φιόρδ στο μισό.

Οι προσπάθειες αυτές και πολλές άλλες απεικονίζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια σε τεράστια έργα. Μπορούν συλλογικά να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε.

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα καλύτερα έργα που έχουν δημιουργηθεί ή σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

#1 Ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Το τηλεσκόπιο στην περιοχή Πίνγκτανγκ της Κίνας είναι το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου. Το πιάτο είναι 500 μέτρα και είναι ικανό να συλλάβει σήματα πάνω από 1.000 έτη φωτός από τη Γη.

18 γιγαντιαία έργα υποδομής που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο - Εικόνα1

#2 Μετά από 17 χρόνια κατασκευής, η Σήραγγα βάσης Γκόταρντ άνοιξε στην Ελβετία την 1η Ιουνίου 2016. Έχει μήκος 57,09 χιλιομέτρων και είναι το μεγαλύτερο και βαθύτερο τούνελ τρένου στον κόσμο. Προσφέρει πρωτοφανή αποτελεσματικότητα σε όσους ταξιδεύουν μέσω των Άλπεων.

18 γιγαντιαία έργα υποδομής που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο - Εικόνα2

#3 Η νέα διευρυμένη Διώρυγα του Παναμά παρουσιάστηκε στο κοινό στις αρχές Ιουνίου, 102 χρόνια μετά το πρώτο άνοιγμα. Χρειάστηκαν 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια και 40.000 εργαζόμενοι για να τριπλασιάσουν την χωρητικότητά της.

18 γιγαντιαία έργα υποδομής που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο - Εικόνα3

#4 Το 2026, ένας ουρανοξύστης στο Ιράκ γνωστό ως «The Bride» θα διαθέτει ένα «πέπλο» ηλιακών συλλεκτών που θα παράγουν τόση ενέργεια όση καταναλώνει. Θα είναι 1,15 χιλιόμετρα ψιλός και θα περιλαμβάνει πάρκα, γραφεία, εστιατόρια και ένα σιδηροδρομικό σύστημα.

18 γιγαντιαία έργα υποδομής που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο - Εικόνα4

#5 Η Γέφυρα Jiaozhou της Κίνας ολοκληρώθηκε το 2011 και είναι η μεγαλύτερη του κόσμου που εκτείνεται περίπου 42 χιλιόμετρα (έχει το μήκος ενός μαραθωνίου). Θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού κατά το ήμισυ για τους ανθρώπους που πηγαίνουν μεταξύ ανατολικής Κίνας και του νησιού Χουανγκντάο.

18 γιγαντιαία έργα υποδομής που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο - Εικόνα5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ