Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ΤΙ θα συμβεί στο προφίλ σας στο Facebook μετά τον θάνατο σας; Θα ανατριχιάσετε…

Πού πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε; Είναι κάτι που όλοι έχουμε αναρωτηθεί. Δεν χρειάζεται να το απαντήσετε, αλλά όλοι θέλουμε να ξέρουμε τι θα συμβεί στο προφίλ μας στο Facebook όταν πεθάνουμε. Τα τελευταία χρόνια, το Facebook έχει σαρώσει τον κόσμο.

Τον έχει κάνει μικρότερο και έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο για να διατηρούμε επαφή με τους αγαπημένους μας, αλλά και με όσους γνωρίζουμε λιγότερο. Έχει γίνει κομμάτι του εαυτού μας και έχουμε συνηθίσει να καταγράφουμε κάθε λεπτομέρεια των ζωών μας.

Όταν πεθαίνουμε, φεύγουμε από την ζωή, αλλά το Facebook δεν θέλει να τερματίσει την ύπαρξη μας και έχει δημιουργήσει κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές που κάνουν το προφίλ μας να ζει για πάντα.

Δείτε παρακάτω τα διάφορα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να καθορίσετε τι θα συμβεί στο προφίλ σας όταν έρθει η ώρα σας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ΤΙ θα συμβεί στο προφίλ σας στο Facebook μετά τον θάνατο σας; Θα ανατριχιάσετε… - Εικόνα0

Όταν χάνουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο, είναι πάντα μεγάλη απώλεια, αλλά κανείς δεν θέλει να κάνει τα πράγματα χειρότερα για όσους μένουν πίσω. Από την άλλη, το Facebook έχει σκεφτεί κάτι όμορφο ώστε να κρατήσουμε για πάντα στην μνήμη μας όσους έχουν πεθάνει.

1. Μετατρέποντας το προφίλ σας σε λογαριασμό στην μνήμη σας.

Σε έναν τέτοιο λογαριασμό προστίθεται η φράση «εις μνήμην» δίπλα στο όνομα του προσώπου. Οι δημοσιεύσεις του παραμένουν ορατές στους χρήστες. Όταν ένας λογαριασμός μετατραπεί σε προφίλ εις μνήμην κάποιου, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ή να το αλλάξει κανείς. Το αίτημα αυτό μπορεί να το εκπληρώσει ένα μέλος το οποίο έχει ορισεί υπεύθυνο.

1.1 Ποιος ορίζεται υπεύθυνος;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ΤΙ θα συμβεί στο προφίλ σας στο Facebook μετά τον θάνατο σας; Θα ανατριχιάσετε… - Εικόνα1

Ένα άτομο που έχει προφίλ στο Facebook, είτε φίλος είτε συγγενείς, το οποίο επιλέγετε εσείς να διαχειριστεί τον λογαριασμό σας, όταν πεθάνετε.

1.2 Τι μπορεί να κάνει αυτό το άτομο;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ΤΙ θα συμβεί στο προφίλ σας στο Facebook μετά τον θάνατο σας; Θα ανατριχιάσετε… - Εικόνα2

Η υπεύθυνη επαφή σας θα μπορεί να διαγράψει τον λογαριασμό σας ή να τον μετατρέψει σε προφίλ εις μνήμην σας. Αν επιλέξει το δεύτερο, θα μπορεί να κάνει καρφιτσωμένες δημοσιεύσεις, όπως ένα τελευταίο μήνυμα ή πληροφορίες για κάποιο μνημόσυνο.

2. Μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού μετά τον θάνατο σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ΤΙ θα συμβεί στο προφίλ σας στο Facebook μετά τον θάνατο σας; Θα ανατριχιάσετε… - Εικόνα3

Μια άλλη εναλλακτική είναι να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας. Για να το κάνετε αυτό, υποβάλετε ένα αίτημα και το Facebook θα το επεξεργαστεί σαν ειδικό αίτημα προς επαλήθευση. Αυτή η επιλογή θα διαγράψει εντελώς το χρονολόγιο σας και το σχετικό περιεχόμενο στο Facebook, έτσι ώστε να μην μπορεί να το δει κανείς. Θα αφαιρεθούν όλες οι φωτογραφίες και δημοσιεύσεις από το προφίλ σας.

2.1 Πώς διαγράφω τον λογαριασμό μου;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ΤΙ θα συμβεί στο προφίλ σας στο Facebook μετά τον θάνατο σας; Θα ανατριχιάσετε… - Εικόνα4

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ