Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να αποπνέει μια εσωτερική ακτινοβολία

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών παίζει ζωτικό ρόλο όχι μόνο στη γενική υγεία μας, αλλά και στην εμφάνιση του δέρματος μας. Αλλά ξέρατε ότι ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το δέρμα;

Σήμερα σας φέρνουμε τα 11 καλύτερα τρόφιμα που πρέπει να αποθηκεύσετε στον οργανισμό σας, αν θέλετε υγιές, λαμπερό δέρμα που αποπνέει εσωτερική ακτινοβολία (και ποιος δεν το θέλει, έτσι;).

Μύρτιλα

Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να δείχνει καταπληκτικό +++++++++ - Εικόνα 2

Αυτή η πρωταρχική υπέρ τροφή αποτελεί μια πολύ μεγάλη διατροφική γροθιά για το μέγεθος της. Μια φανταστική πηγή αντιοξειδωτικών, πλούσια σε ίνες και βιταμίνες A και C, προσθέτοντας τα στη διατροφή σας, θα κάνουν θαύματα για το δέρμα σας.

Μήλα

Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να δείχνει καταπληκτικό +++++++++ - Εικόνα 3

Μπορεί να μην είναι μια μοντέρνα νέα σούπερ τροφή, αλλά το έμπιστο μήλο εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα του δέρματος σας για καλό λόγο. Για νεανικό δέρμα επιλέξτε την ποικιλία Red Delicious, η οποία περιέχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κολλαγόνο για την προώθηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Καρπούζι

Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να δείχνει καταπληκτικό +++++++++ - Εικόνα 4

Γλυκό και δροσιστικό με περιεκτικότητα σε νερό πάνω από 90%, η κατανάλωση αυτού του νόστιμου φρούτου θα ενυδατώσει το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω.

Μπανάνες

Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να δείχνει καταπληκτικό +++++++++ - Εικόνα 5

Οι μπανάνες είναι μια από τις καλύτερες πηγές καλίου, ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ισορροπίας της υγρασίας του δέρματος σας. Το έντονα ξηρό δέρμα είναι ένα κλασικό σύμπτωμα ανεπάρκειας καλίου, οπότε προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια μπανάνα ως μέρος της καθημερινής σας διατροφής.

Ανανάς

Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να δείχνει καταπληκτικό +++++++++ - Εικόνα 6

Οι ανανάδες έχουν χρησιμοποιηθεί σε μερικές καλλιέργειες ως φαρμακευτικό φυτό εδώ και χρόνια, καθώς είναι το μόνο φρούτο που είναι γνωστό ότι περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο καταπολεμά τη φλεγμονή του δέρματος και το πρήξιμο.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ