10+1 λόγοι να καμαρώνεις αν είσαι Σκορπιός

Ο Σκορπιός μας από σήμερα έχει γενέθλια κι έχουμε κάθε λόγο να τον γιορτάσουμε και να τον κανακέψουμε. Ακούγονται πολλά για εκείνον κι όπως είναι προφανές δε γίνεται να ‘ναι όλα καλά. Εκδικητικό τον ανεβάζουν, σκληρό και μυστικοπαθή τον κατεβάζουν.

Η αλήθεια είναι πως έχει κι αυτός, ο καψερός, τις αρνητικές πτυχές του (όπως όλοι μας), αλλά κουβαλά και τόσες άλλες, τόσο θετικές κι υπέροχες που τον κάνουν απλά ακαταμάχητο. Αν είσαι απ’ τους άλλους, ερωτεύσου τον ελεύθερα, καν’ τον κολλητό σου ή (ιδανικά) και τα δύο κι αν είσαι Σκορπιός, περηφανεύσου!  Γιατί;

Για το πάθος σου. Μπορεί να ‘σαι ζώδιο του νερού, αλλά τη φωτιά που κρύβεις (ευτυχώς όχι πολύ βαθιά) μέσα σου την έχουν λίγοι. Δίνεις όλη σου την ενέργεια σε ό,τι καταπιαστείς, δεν παραιτείσαι ούτε σταματάς να κυνηγάς το όνειρο, παρά τις όποιες δυσκολίες κι απογοητεύσεις. Ίσως γι’ αυτό η επιτυχία έχει το όνομά σου. Το ίδιο πάθος δείχνεις και στις σχέσεις σου, αφού ο έpωτας για σένα μόνο φλογερός κι απόλυτος μπορεί να ‘ναι. Τυχερός όποιος σύντροφος σταθεί δίπλα σου, αφού δεν πρόκειται να αμφιβάλλει στιγμή για τα αισθήματά σου ή να βαρεθεί μαζί σου.

Για την ευαισθησία σου κι άσ’ τους να λένε. Εσύ ξέρεις πολύ καλά πως μπορείς να γίνεις χίλια κομμάτια για όποιον αγαπάς και πως η γενναιοδωρία σου δεν έχει όρια. Δίνεις και δίνεσαι -κι όσο κι αν κατά βάθος ποθείς να πάρεις, ακόμα κι όταν δεν παίρνεις ο θυμός σου δεν κρατάει πάνω από λίγες ώρες. Είσαι εκδικητικός, λένε, ξεχνάνε να πουν ότι οι εκδικήσεις σου σπανίως ξεφεύγουν από σκέψεις ώστε να γίνουν πράξεις.

Για το καλλιτεχνικό σου μάτι. Ένας Σκορπιός μπορεί και βλέπει πέρα απ’ την εικόνα, ξεπερνά τις εντυπώσεις και πάει στην ουσία των πραγμάτων, ειδικότερα όταν μιλάμε για τέχνη. Είσαι ο ιδανικός κριτής και ξεκαρδιστικός σχολιαστής για ταινίες, σειρές και παραστάσεις. Βλέπεις τη λεπτομέρεια εκεί που οι άλλοι την αγνοούν και βεβαίως μετά μ’ αυτό το ιδιαίτερο χιούμορ σου την περιγράφεις και στους άλλους, γι’ αυτό κι όλοι σε θέλουν στην παρέα τους.

Για την αποφασιστικότητά σου. Ξέρεις ποιος είσαι, ξέρεις τι θέλεις. Σταθερός στις αποφάσεις σου, θα ζυγίσεις πρώτα όλα τα δεδομένα για να καταλήξεις στο καλύτερο δυνατό για σένα σενάριο κι ύστερα θα εστιάσεις εκεί πιστά κι αφοσιωμένα μέχρι να το κάνεις δικό σου. Δεν πρόκειται να αναλωθείς σε λοξοδρομήσεις κι αβεβαιότητες. Με την ίδια σιγουριά βουτάς και στο ρίσκο και τολμάς, χωρίς να διστάζεις ή να φοβάσαι. Πλάι σου μόνο ασφάλεια μπορεί να αισθανθεί κάποιος, αφού είσαι αυτός που μπορεί να βασιστεί ένας φίλος ή ένας σύντροφος.

Για την αυτογνωσία σου. Αξιέπαινο, Σκορπιέ μου, σε έναν κόσμο όπου ο καθένας προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τον απέναντι, να έχεις το γνώθι σαυτόν. Μυστήριος για όλους τους υπόλοιπους, αλλά εσύ ξέρεις καλά τι κρύβουν αυτά τα βαθιά νερά σου. Θα σε κατηγορήσουν ότι είσαι μυστικοπαθής, ότι είσαι αδιάλλακτος στις απόψεις σου, ότι δε σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου. Καμία σχέση στην ουσία. Εσύ απλά προφυλάσσεις το κομμάτι που αγαπά πολύ και συνεπώς, πονά πολύ. Όποιος έχει κότσια για μακροβούτια στα σκοτάδια, ας προσέλθει.

Για τη διαίσθησή του. Τρίτο μάτι το λένε μερικοί, ένστικτο το λένε άλλοι, μαντικές ικανότητες μπορεί να το πουν κι οι είρωνες. Όμως όπως κι αν το πουν, εσύ το έχεις ανεπτυγμένο. Τα προαισθήματά σου έντονα, πολλές φορές απλά ξέρεις. Δεν εκπλήσσεσαι από αυτά που μπορεί να προκύψουν και να σοκάρουν όλους τους άλλους (γι’ αυτό και θα σε πουν τέρας ψυχραιμίας), γιατί ήδη ήξερες ότι θα συνέβαινε κάτι. Μπορείς απ’ την πρώτη στιγμή να καταλάβεις τις προθέσεις του απέναντι, να νιώσεις πιο βαθιά και με ενσυναίσθηση το τι βιώνει κάποιος δικός σου άνθρωπος, χωρίς να σου πουν λέξη.

Για την αφοσίωση του. Πιστός σαν το σκυλί δε λένε; Μέγα λάθος. Πιστός σαν Σκορπιό έπρεπε να λένε. Άπαξ και νιώσεις έναν άνθρωπο δικό σου, δεν έχει ουδεμία σημασία τι λένε οι γύρω σου, θα τον υπερασπιστείς με νύχια και με δόντια. Ακόμα κι αν έχει λάθος, εσύ θα είσαι αυτός που θα του βρει άλλοθι. Σε εξυμνούν εξάλλου και για το πάθος σου. Παθιασμένα πιστός, λοιπόν, επίσης. Και παρότι σε λένε και εκδικητικό, δεν το έχουν πιάσει καλά το νόημα -δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σου η λέξη «προδοσία». Μόνο αν δεν είναι αμοιβαία τα συναισθήματα. Τότε οπλίζεις το κεντρί σου.

Για το μυαλό σου. Κατεβάζεις ιδέες, δίνεις λύσεις σε προβλήματα, έχεις καλλιεργήσει τη συνδυαστική σκέψη. Η εξυπνάδα σου είναι απ’ τα δυνατά σου σημεία και δεν το έκρυψες ποτέ άλλωστε. Ευρηματικό κι εφευρετικό, σε είχε χαρακτηρίσει μια παλαιότερη σχέση σου την ώρα που δεν ήσουν μπροστά. Τα σταυρόλεξα είναι σίγουρα ειδικότητά σου, καθώς κι οτιδήποτε ακονίζει το μυαλό σου. Δεν παύεις λεπτό να σκέφτεσαι όντας ένα ακόμα ανήσυχο πνεύμα.

Για το χιούμορ σου. Μπορεί να μην είναι εύκολα αντιληπτό μερικές φορές, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχει. Είναι αυτό το χιούμορ ανεβασμένου επιπέδου, έχει οξυδέρκεια, ίσως ενίοτε να είναι και λίγο δεικτικό, μα όταν ένας Σκόρπιος κάνει χιούμορ στην παρέα, πείθει ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Για την τρυφερότητά σου. Άλλοι τα γλυκόλογα τα λένε για να προσεγγίσουν, μα εσένα σου βγαίνουν αβίαστα, αυθόρμητα. Τα πολλά μέλια μπορεί να μη θες να παραδεχτείς πως ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία σου, μα ο ρομαντισμός σου φτάνει στο πικ του όταν ερωτεύεσαι. Γίνεσαι γλυκούλης χωρίς να το καταλαβαίνεις και δίνεις υποσχέσεις ζωής, τις οποίες πιστεύεις κι υποστηρίζεις ακράδαντα.

10+1.  Για τις μαγειρικές σου ικανότητες! Ναι, βεβαίως ήρθε η στιγμή να σου δοθούν τα εύσημα γιατί η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η δημιουργικότητά σου αποτυπώνεται και στην κουζίνα σου. Μαγειρεύεις γι’ αυτούς που αγαπάς, θέλεις και λίγο τους επαίνους, οπότε φροντίζεις να εντυπωσιάζεις κάθε φορά.

[pillowfights]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ