Ο 16χρονος Γιάννης παλεύει για τη ζωή του: Χρειάζεται τη βοήθειά μας, δίπλα του και ο γιατρός της Τζωρτζίνας

Ένας 16χρονος από την Ηλεία, διαγνώστηκε με μία σπάνια ασθένεια, σε ηλικία 6 ετών και δίνει μάχη για τη ζωή του, έχοντας στο πλευρό του τον γιατρό της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Μεμπέλι διαγνώστηκε με σηραγγώδες αιμαγγείωμα στον εγκέφαλο και η οικογένειά του, που έχει καταγωγή από την Αλβανία και ζει εδώ και πολλά χρόνια στα Καβάσιλα της Ηλείας, προσπαθεί να τον σώσει.

Σε όσους γιατρούς επισκέφθηκε στην Πάτρα και στην Αθήνα, ο πατέρας, Δημήτρης, άκουγε “δεν παίρνει τίποτα αυτή η ασθένεια… Αφησέ το κι όσο ζήσει. Το πολύ μέχρι τα 15 του. Μην ελπίζεις για περισσότερο”.

Στην Κωνσταντινούπολη και στη Βιέννη, σε εξειδικευμένες κλινικές, οι αγγειοχειρουργοί έβαλαν τον 16χρονο στο χειρουργείο, άνοιξαν το κεφάλι του και το έκλεισαν αμέσως, λέγοντας “δεν υπάρχει ελπίδα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δυστυχώς…”.

Πέρυσι, τέλος Αυγούστου, ο 15χρονος Γιάννης υπέστη σοβαρή επιπλοκή και έπεσε σε βαθύ κώμα. Ο πατέρας του τον πήγε στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και τον ανέλαβε ο Ανδρέας Ηλιάδης, στη ΜΕΘ Παίδων.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, ένα μήνα αργότερα, ο κ. Ηλιάδης με επείγον έγγραφό του ενημερώνει ότι ο μικρός παραμένει διασωληνωμένος, ότι είναι αδύνατη η αποσωλήνωσή του, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνει, ότι μια χειρουργική επέμβαση θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι μόνο σε εξειδικευμένη μονάδα στο εξωτερικό θα μπορούσε να χειρουργηθεί και κατέληξε ότι “ο ασθενής δεν μπορεί να μένει άλλο διασωληνωμένος. Το χειρουργείο πρέπει να γίνει άμεσα”.

Ένας χειρουργός από το Βερολίνο, στο “CHARITE”, έχοντας λάβει το φάκελο του Γιάννη, απάντησε “φέρτε μου το παιδί και θα το παλέψω… Αλλά σας προειδοποιώ. Επειδή το παιδί είναι σε κώμα και έχει αυτό το πρόβλημα, ακόμα και το αεροπορικό ταξίδι μπορεί ν’ αποβεί μοιραίο. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην αντέξει και να μείνει στο αεροπλάνο”.

Ο πατέρας του, όμως, είχε πάρει την απόφασή του και μιλώντας στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”, εξήγησε ότι “ήταν το τελευταίο μας χαρτί. Και δεν υπήρχε περίπτωση να μην το τραβήξω”.

Ο 16χρονος ετοιμάστηκε από τους γιατρούς για την πτήση, έφτασε στο Βερολίνο και μετά από λίγες μέρες χειρουργήθηκε και έμεινε πάνω από ένα μήνα εκεί.

Νοσήλια, ταξίδια, φάρμακα στοίχισαν περίπου 700.000 ευρώ, αλλά λόγω της σπανιότητας της ασθένειας, ο ΕΟΠΥ κάλυψε σχεδόν όλο το ποσό.

16χρονος παλεύει με την σπάνια ασθένεια, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει

Ο 16χρονος επέστρεψε ζωντανός, αλλά παραμορφωμένος, με το πρόσωπό του, στη μια πλευρά, να είναι σαν κερί που έχει λιώσει και το μάτι του υπέστη βλάβη. Έμεινε σχεδόν 4 μήνες στο ΠΓΝΠ στο τμήμα αποκατάστασης και εδώ κι ένα μήνα περίπου, γύρισε στα Καβάσιλα.

Δεν περπατάει και ίσως να μην περπατήσει ποτέ ξανά στη ζωή του, περνάει τις περισσότερες ώρες στο κρεβάτι, μετακινείται ελάχιστα με καροτσάκι, δεν μιλάει κανονικά, αλλά καταλαβαίνει τα πάντα.

Ο πατέρας του, η οικογένειά του και οι φίλοι του έχουν αποφασίσει να κάνουν τα πάντα για να γίνει μια επέμβαση αποκατάστασης του προσώπου του Γιάννη, γι’ αυτό πρέπει να πάει ξανά στο Βερολίνο, στην ίδια κλινική.

Ο γιατρός έχει δεσμευτεί ότι “εγώ δεν θα πάρω ούτε ευρώ”. Όμως τα νοσήλια και τα έξοδα μετάβασης και διαμονής, θα κοστίσουν γύρω στις 20 με 25.000 ευρώ. Αυτή τη φορά ο ΕΟΠΥ δεν καλύπτει το ποσό.

Ο πατέρας, μέσω της “Παιδικής Χαράς”, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να μαζέψει τα λεφτά άμεσα, γιατί η επέμβαση πρέπει να γίνει μέχρι τα μέσα Μαΐου.

“Έχουμε περάσει και περνάμε καθημερινά, έναν Γολγοθά. Δεν πάει το μυαλό σας… Αλλά για το παλικάρι μου, θα δώσω και τη ζωή μου… Δεν γίνεται να μείνει έτσι το πρόσωπό του. Ένα παλικαράκι 16 χρόνων να μην μπορεί να κοιταχτεί στον καθρέφτη… Και για το μάτι του, θα βρω εγώ άκρη αργότερα, θα τον πάω στη Ρωσία, εκεί που ειδικεύονται πολύ στις εγχειρήσεις στα μάτια. Τώρα προέχει να σώσουμε το πρόσωπό του… Ο Θεός είναι μεγάλος. Δε χάνω την ελπίδα μου. Ο Γιάννης έχει δύναμη ψυχής και θέλει να ζήσει… Και μπορεί να καταφέρει να περπατήσει κιόλας. Μπορεί και σ’ αυτό να τους διαψεύσει…”, υπογράμμισε ο πατέρας του.

Η οικογένεια ζητά όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει να καταθέσει όποιο ποσό μπορεί στον παρακάτω λογαριασμό:

ALPHA BANK IBAN : GR9401407010701002002029468 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Όταν κάνετε την κατάθεση, θα γράψετε ως αιτιολογία τη λέξη ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ + ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ, γιατί χρειάζονται τα στοιχεία των δωρητών για τις αποδείξεις.

Επίσης, μπορεί όποιος επιθυμεί να απευθυνθεί είτε στον πατέρα του 16χρονου, στο τηλέφωνο 6970 064313, είτε στην κ. Μανεσιώτη, φίλη της οικογένειας, στο τηλέφωνο 6907 463947.

Ο 16χρονος Γιάννης παλεύει για τη ζωή του: Χρειάζεται τη βοήθειά μας, δίπλα του και ο γιατρός της Τζωρτζίνας - Εικόνα 1

Ο 16χρονος Γιάννης παλεύει για τη ζωή του: Χρειάζεται τη βοήθειά μας, δίπλα του και ο γιατρός της Τζωρτζίνας - Εικόνα 2

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ