10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν!

Νησιά,παραλίες,βουνά,θάλασσα,δάση,χωριά,δάση,ουρανός…Όλα όσα κάνουν την Ελλάδα την πιο όμορφη χώρα του κόσμου!

Ιερά Μονή Ρουσάνου, Μετέωρα

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα0

Βρίσκεται στο μέσο περίπου του δρόμου που ενώνει τις μονές των Μετεώρων, στην κορυφή ενός απομονωμένου επιβλητικού κατακόρυφου βράχου. Όλο το συγκρότημα αποτελείται από ένα τριώροφο, στο μεγαλύτερό του μέρος, κτίσμα που ισορροπεί επάνω στο στενό πλάτωμα και από μακριά μοιάζει να αποτελεί προέκταση του φυσικού βράχου.

Ελαφονήσι, Κρήτη.

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα1

Κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια αµµουδιά και ένα ροζ χαλί από κοχύλια στο βυθό είναι µερικοί µόνο από τους λόγους που η συγκεκριµένη πλαζ είναι µια από τις πιο δηµοφιλείς των Χανίων! Μπορεί η διαδροµή να σε ταλαιπωρήσει λιγάκι, αλλά, πίστεψέ µε, ο προορισµός θα σε ανταµείψει και µε το παραπάνω! Είναι οργανωµένη και διαθέτει οµπρέλες µε ξαπλώστρες!

Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς προς τον Κίσσαµο και ακολουθώντας τις ταµπέλες, θα φτάσεις στο Ελαφονήσι µέσα σε περίπου µιάµιση ώρα.

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά.

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα2

Από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας, το λιμναίο σπήλαιο της Μελισσάνης, που βρίσκεται στον Καραβόμυλο, ανάμεσα στη Σάμη και την Αγία Ευφημία, είναι μια ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλονιάς και της χώρας μας σε όλο τον κόσμο!

Σαντορίνη, Κυκλάδες

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα3

Δες! Μπορείς να νιώσεις τι θα πει «κρέμομαι» απ” την Καλντέρα; Μπορείς να φανταστείς να «βουτάς» μέσα σε αυτή την τόσο χαρακτηριστική εικόνα με τον τρούλο και τα λαξευμένα στη γη υπόσκαφα; Μπορείς να «δεις» το ηλιοβασίλεμα ή έστω να «ακούσεις» τον κόσμο να χειροκροτά; Η Οία δεν είναι «μια εικόνα-χίλιες λέξεις». Είναι «ένας τόπος μαγικός-αμέτρητα, ακραία συναισθήματα». Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό.

Παραλία Μύρτος, Κεφαλονιά.

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα4

Έχει «ποζάρει» σε χιλιάδες φωτογραφίες και είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού. Σε απόσταση 15 χλμ. από το γραφικό Φισκάρδο, η οργανωμένη παραλία του Μύρτου υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Απόκρημνα βράχια υψώνονται προστατευτικά γύρω του και τα τιρκουάζ νερά του λούζουν τη λευκή αμμουδιά. Καλωσορίσατε στον Παράδεισο!

Η παραλία του Μπάλου, Κρήτη.

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα5

Ανάµεσα στο ακρωτήριο της Γραµβούσας και το µικρότερο στο Τηγάνι, εικόνες από εξωτικά νησιά του Ειρηνικού συµπλέκονται µε την ελληνική οµορφιά, σε ένα µοναδικό σκηνικό που σπάνια συναντάς σε ολόκληρη τη χώρα!

Το απέραντο γαλάζιο των ρηχών νερών γίνονται ένα µε τον ουρανό και τους πετρώδεις σχηµατισµούς και όλα αυτά σε κάνουν να ερωτευτείς τον Μπάλο µε την πρώτη… βουτιά!

Το κάστρο της Μεθώνης στη Μεσσηνία της Πελοποννήσου

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα6

Το κάστρο της Μεθώνης, ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα καστροπολιτείας στον ελληνικό χώρο, δεσπόζει επιβλητικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Πελοποννήσου. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το οχυρωμένο νησάκι Μπούρτζι, με το οποίο ενώνεται μέσω μιας μικρής αψιδωτής γέφυρας.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος.

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα7

Η Ζάκυνθος μπορεί να αισθάνεται περήφανη για την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της χώρας μας και ίσως ολόκληρου του κόσμου. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και σήμα κατατεθέν της είναι το κουφάρι του πλοίου «Παναγιώτης» που ναυάγησε στον συγκεκριμένο όρμο το 1982, όταν μετέφερε λαθραία τσιγάρα από την Τουρκία. Από ψηλά η θέα του, έτσι όπως είναι μισοθαμμένο στη λευκή αμμουδιά, κόβει την ανάσα.

Όμως το θέαμα είναι το ίδιο εντυπωσιακό και από κάτω, με τον κάθετο ασβεστολιθικό γκρεμό που το «αγκαλιάζει» να προκαλεί δέος. Επίλεξε κάποια από τις οργανωμένες κρουαζιέρες για να το δεις από κοντά και να βουτήξεις στα διάσημα τιρκουάζ νερά του. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις ώρες αιχμής!

Πάπιγκο, Ήπειρος.

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα8

Φωλιασμένα στην «αγκαλιά» του όρους Αστράκας, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο,κλέβουν την παράσταση από τα υπόλοιπα Ζαγοροχώρια! Χτισμένα σε υψόμετρο 960 μ.,βρίσκονται σε απόσταση 60χλμ. από τα Ιωάννινα και προσφέρονται για ένα short breakγεμάτο εικόνες και εμπειρίες! Και μόνο η διαδρομή φτάνει για να σας μαγέψει…

Περνώντας πάνω από τον ποταμό Βοϊδομάτη και αφήνοντας πίσω σας την παλιά γέφυρα της Αρίστης, εμφανίζονται μπροστά σας οι δύο οικισμοί περικυκλωμένοι από τεράστιες βραχοσειρές. Στο Μεγάλο Πάπιγκο σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής από άσπρη πελεκητή πέτρα,επιβλητικές πόρτες και παλιές βρύσες θα αποτυπωθούν με αμέτρητα «κλικ» στον φωτογραφικό φακό σας.

Σε απόσταση 4 χλμ. βρίσκεται το Μικρό Πάπιγκο, στο οποίο σας καλωσορίζει ο ναός των Ταξιαρχών. Για μία αξέχαστη εμπειρία προτιμήστε το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό και θαυμάστε την ομορφιά της φύσης εκ των έσω!

Ποντικονήσι Κέρκυρα

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα9

Δεν γίνεται να φύγετε από την Κέρκυρα, αν δεν περάσετε από το χιλιοτραγουδισμένο Ποντικονήσι και το «ταίρι» του, την Παναγία Βλαχερνών, που επιπλέουν εδώ και αιώνες στη λιμνοθάλασσα Χαλκιοπούλου, μόλις 4 χλμ , νότια της πόλης.

Αφού απαθανατίσαμε την πανοραμική θέα από την περιοχή Κανόνι (το όνομά του προϋπήρχε πριν το 1798 που οι Γάλλοι έστησαν το πυροβόλο όπλο) και το ομώνυμο café, κατηφορίσαμε για την Παναγία Βλαχερνών, η οποία ενώνεται με την ξηρά μέσω μιας στενής πεζογέφυρας. Από εκεί αναζητήσαμε το βαρκάρη που θα μας περνούσε στο Ποντικονήσι (€2,50)!

Σύμφωνα με έναν θρύλο, το μικρό νησάκι ήταν το καράβι των Φαιάκων, εκείνο που μετέφερε τον Οδυσσέα και μεταμόρφωσε σε βράχο ο οργισμένος Ποσειδώνας. Παλαιότερα πάνω στο νησί υπήρχαν πάνω από 50 σπίτια!

Σήμερα το μόνο που θα συναντήσετε είναι την εκκλησίτσα του Παντοκράτορα (γιορτάζει στις 06 Αυγούστου) και το πηγάδι, όπου οι επισκέπτες πετούν κέρματα προς εκπλήρωση των πιο μύχιων ευχών τους!
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ