12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα

Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο που είναι τόσο απίθανα με αποτέλεσμα να μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Παρακάτω θα δείτε 15 από αυτά τα μέρη που θα σας κόψουν την ανάσα με την ομορφιά τους. Σίγουρα θα θέλατε να τα επισπευτείτε μια μέρα. Είναι απλά, όμορφα και θαυμάσια.

Η γέφυρα πάνω από τον παγετώνα Dachstein της Αυστρίας.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα0

Πάνω από αυτό τον παγετώνα μπορείτε να βρείτε μια από τις ψηλότερες γέφυρες του κόσμου. Διαθέτει υπέροχη θέα και θα μπορούσε να αποτελέσει τον καλύτερο προορισμό ακόμη και για αυτούς που δεν λατρεύουν τα ύψη.

Εδώ η έρημος Namib συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα1

Σε αυτή την έρημο θα βρείτε από τις πιο εντυπωσιακές αμμοθίνες στον κόσμο. Μπερδεύονται με την άκρη του ωκεανού και δημιουργούν μια απόλυτα μαγευτική θέα.

Το νησί Skye στη Σκωτία.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα2

Το νησί Skye είναι γνωστό για τα εντυπωσιακά τοπία και την απίστευτη αγριότητά του. Είναι συναρπαστικό όπως είναι τραχύ και δεν υπάρχουν άνθρωποι. Τα άγρια και όμορφα βουνά του σε συνδυασμό με τα αρχαία κάστρα και τις γαλάζιες λίμνες το κάνουν μοναδικό.

The Twelve Apostles, Αυστραλία.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα3

Πρόκειται για μια σειρά από ασβεστολιθικά βράχια που προεξέχουν από τον ωκεανό ακριβώς στις ακτές του Εθνικού Πάρκου Port Campbell. Σχηματίστηκαν μετά από χιλιάδες χρόνια γεωλογικής δραστηριότητας και από τις κινήσεις των ωκεανών.

Bagan, Μιανμάρ.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα4

Στην αρχαία πόλη της Bagan μπορείτε να δείτε πολλούς βουδιστικούς ναούς και μοναστήρια. Πριν καιρό, υπήρχαν περισσότερα από 10.000 ενεργά θρησκευτικά κέντρα και σήμερα υπάρχουν 2.000. Χάρης σε αυτά, το τοπίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο στη Γή.

Victoria Peak, Χονγκ Κονγκ

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα5

Βρίσκεται στα δυτικά του Χονγκ Κονγκ και προσφέρει μαγευτική θέα της πόλης ειδικά τη νύχτα. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να βρει πιο εντυπωσιακό αστικό τοπίο πάνω στη Γη.

The Moon Bridge, Ταιβάν.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα6

Αυτή η γέφυρα αποτελεί το κυριότερο αξιοθέατο του πάρκου  Dahu στην πόλη Taipei της Ταιβάν. Φωτίζετε από το νερό κατά τη διάρκεια των ωρών του λυκόφωτος και δημιουργεί ένα γοητευτικό τοπίο σαν από καθρέφτες.

Τα λευκά βράχια του Ντόβερ, Αγγλία.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα7

Αυτά τα διάσημα άσπρα βράχια βρίσκονται στις ακτές του Κεντ. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν από τους ψαράδες για να προσανατολιστούν και ως ένδειξη πως πλησιάζουν στην Αγγλία μέσω θαλάσσης. Αυτά τα βράχια έκαναν τους Ρωμαίους να αποκαλούν την Αγγλία και Albion (Από τη λέξη albus= λευκό).

Η γλώσσα του Τρολ, Νορβηγία.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα8

Αυτή η εντυπωσιακή πέτρινη προεξοχή, σχηματίζεται από ένα κομμάτι βουνού που έσπασε. Βρίσκεται 350 μέτρα πάνω από τη λίμνη και είναι δύσκολο να την πλησιάσει κανείς. Ο μόνος τρόπος είναι με τα πόδια μετά από διαδρομή 12 χιλιομέτρων.

Βουνό Corcovado, Ριο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα9

Στην κορυφή αυτού του βουνού υπάρχει το διάσημο άγαλμα του Χριστού του Σωτήρος. Μπορείτε να ζήσετε μια πραγματικά μοναδική και συναρπαστική εμπειρία στην πόλη καθώς και στο βουνό Sugarloaf.

Νησί του Πάσχα.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα10

Πρόκειται για μια λωρίδα άδεια γης που χάνεται στην απεραντοσύνη του Ειρηνικού Ωκεανού. Η θέα του ηλιοβασιλέματος με φόντο τα περίφημα λίθινα αγάλματα θα σας αφήσει άφωνους.

Το σπήλαιο της Μελισσάνης, Κεφαλλονιά, Ελλάδα.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα11

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, αυτό το σπήλαιο άρχισε να κατοικείται από νύμφες. Στις μέρες μας οι επισκέπτες αγαπούν να πηγαίνουν εκεί ώστε να δουν οι ίδιοι την μαγεία και την απέραντη ομορφιά του μπλε που κυριαρχεί.

Fjallabaksleid, Ισλανδία.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα12

Η διαδρομή κατά μήκος του βουνού είναι γραφική και θα σας εντυπωσιάσει. Είναι το αποτέλεσμα χιλιάδων χρόνων γεωλογικής δραστηριότητας.

Κιλιμάντζαρο, Τανζανία.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα13

40.000 τουρίστες επισκέπτονται το όρος κάθε χρόνο και αυτό χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι οδηγοί και το προσωπικό υποστήριξης που τους συνοδεύει. Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς τον λόγο που είναι τόσο ελκυστικό. Ακόμη και από απόσταση προσφέρει καταπληκτικό θέαμα και η θέα από την κορυφή δεν περιγράφεται με λόγια.

Το ξενοδοχείο Cambian στις Ελβετικές Άλπεις.

12 σημεία στη Γη με την πιο συγκλονιστική θέα - Εικόνα14

Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στα υπέροχα και όμορφα βουνά των Άλπεων. Η θέα πραγματικά κόβει την ανάσα και είναι το κατάλληλο μέρος για να δείτε ένα ρομαντικό και άγριο τοπίο σαν να βγήκε από παραμύθι.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ