Αυτή η άσκηση 4 λεπτών που μπορεί να αντικαταστήσει μια ώρα στο γυμναστήριο!

Οι πολύωρες και απαιτητικές ασκήσεις στο γυμναστήριο δεν είναι για όλους και γιατί να το κρύβουμε με την πάροδο του χρόνο, δεν θα έχουμε καθόλου χρόνο για αυτές. Όμως αυτή δεν είναι καλή δικαιολογία για να αρνηθούμε να κάνουμε γυμναστική.

Σας προτείνουμε να κάνετε μικρά σετ ασκήσεων, που δεν θα χρειαστείτε παραπάνω απο 5 λεπτά για να τις κάνετε.

1. Καθίσματα

Χρόνος: 60 δευτερόλεπτα

Αυτή η άσκηση 4 λεπτών που μπορεί να αντικαταστήσει μια ώρα στο γυμναστήριο! - Εικόνα0

Ανοίξτε τα πόδια σας στο επίπεδο των ώμων σας. Αρχίστε τα καθίσματα, κάνοντας μια κίνηση με την λεκάνη σας λες και θέλετε να καθίσετε σε μια καρέκλα. Κάντε τα καθίσματα όσο πιο χαμηλά μπορείτε και κρατάτε την πλάτη σας ίσια,χωρίς να την λυγίζετε. Γυρίστε στην αρχική στάση σας χρησιμοποιώντας τους μυς των ποδιών σας

2. Κάμψεις

Χρόνος: 30 δευτερόλεπτα

Αυτή η άσκηση 4 λεπτών που μπορεί να αντικαταστήσει μια ώρα στο γυμναστήριο! - Εικόνα1

Παίρνουμε την στάση με τα χέρια μας όπως στην εικόνα Α, τα χέρια πρέπει να βρίσκονται στο πλάτος των ώμων,γονάτων και της πατούσας. Αργά κατεβάστε το σώμα σας κάτω, λυγίζοντας τα χέρια σας και κρατώντας τους αγκωνές σας κοντά στο σώμα σας. Αυτή η άσκηση είναι τέλεια για την εκγύμναση του μυς του στήθους και τους τρικέφαλους.

3. Στάσιμο “τρέξιμο”

Χρόνος: 30 δευτερόλεπτα

Αυτή η άσκηση 4 λεπτών που μπορεί να αντικαταστήσει μια ώρα στο γυμναστήριο! - Εικόνα2

Είναι μια σχετικά περίπλοκη άσκηση, που όχι μόνο θα ενισχύσει τους κοιλιακούς σας, αλλά θα σας βοηθήσει να χάσετε και πολλές θερμίδες. Η στάση του σώματος είναι η ίδια με την στάση του σώματος κατά τα τις κάμψεις. Σφίγγεται τους κοιλιακούς σας, σηκώνετε το πόδι σας και το “τραβάτε” προς το στήθος σας. Η θέση των γοφών και της πλάτης πρέπει να παραμένει σταθερή.

4. Προβολές

Χρόνος: 60 δευτερόλεπτα

Αυτή η άσκηση 4 λεπτών που μπορεί να αντικαταστήσει μια ώρα στο γυμναστήριο! - Εικόνα3

Βάζετε τα πόδια σας στο πλάτος και βάζετε τα χέρια σας στην μέση. Κάντε με το αριστερό πόδι σας ένα μεγάλο βήμα μπροστά, το πόδι πρέπει να σχηματίσει μια γωνία 90 μοιρών. Με το αριστερό γόνατο θα πρέπει να σχεδόν αγγίξετε το πάτωμα. Καθώς κάνετε την άσκηση είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε την πλάτη σας σταθερή.

5. Πηδηματάκια

Χρόνος: 45 δευτερόλεπτα

Αυτή η άσκηση 4 λεπτών που μπορεί να αντικαταστήσει μια ώρα στο γυμναστήριο! - Εικόνα4

Η άσκηση είναι γνωστή και ως “Jumping Jack” και είναι στο σετ ασκήσεων για την προετοιμασία πεζοναυτών στην Αμερική, αφού βελτιώνει την φυσική και την αεροβική δυνατότητα του σώματος.

Κρατάμε τα χέρια μας στα πόδια μας. Κάνουμε ένα πηδηματάκι, ανοίγοντας τα πόδια και σηκώνοντας τα χέρια μας πάνω από το κεφάλι μας. Με ένα γρήγορο πηδηματάκι επιστρέφουμε στην αρχική στάση της άσκησης.

Μια τέτοια απλή άσκηση ανάμεσα σε διαλείμματα είναι πάρα πολύ αποτελεσματική: λόγο του πολύ έντονου άσκησης σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέρνετε να καίτε πολλές θερμίδες.

Πηγή: womenshealthmag

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ