15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας

Η γαλλική κινηματογραφία μας έχει χαρίσει πάρα πολλές υπέροχες ταινίες, όπου ανάμεσα τους υπήρχαν και αθώες κωμωδίες, και λυρικά μελοδράματα και ταινίες δράσης που κόβουν την ανάσα. Πολλές από αυτές τις ταινίες έχουνε γίνει ήδη κλασσικές ταινίες του σύγχρονου κινηματογράφου, όπως για παράδειγμα το “Άμελι” και “1+1”, που ήδη έχουμε δει οι περισσότεροι και όχι μόνο μία φορά.

Ο καλύτερος μου φίλος – Mon meileur ami

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα0

Ο Φρανσουά είναι ένας επιτυχημένος συλλέκτης, ο οποίος ζει την ζωή της χλιδής. Είναι αλαζόνας,εγωκεντρικός και…μόνος. Η Κατρίν η οποία είναι η συνεργάτρια του υποσχέθηκε πως θα του χαρίσει το καλύτερο δώρο της ζωής του, εάν βρει έναν πραγματικό φίλο μέσα σε 10 ημέρες και τον δείξει στην Κατρίν. Αυτή η υπέροχη ταινία χωρίς πάθος και την λάμψη του Χόλιγουντ, είναι για αυτούς που μπορεί να μην ήξεραν ποτέ, τι είναι πραγματική φιλία.

Καλός ήρθες – Bienvenue chez le Ch’tis

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα1

Μπορεί, να είναι η καλύτερη γαλλική ταινία των τελευταίων χρόνων. Ο Φίλιπ Άμπραμς, ήταν διευθυντής ταχυδρομείου στην νότια Γαλλία, κάνει τα πάντα για να πάρει όλο και υψηλότερη θέση στην δουλειά του. Όμως λόγο ενός λάθος στην δουλειά, τον στέλνουν σε μια μικρή πόλη στην δυτική Γαλλία. Για δικιά του τύχη, ο Φιλίπ βρίσκει εκεί πέρα μια ευπρόσδεκτη παρέα και βρίσκει καινούργιους φίλους. Αυτή η ταινία θα σας φτιάξει διάθεση.

Ένας τρελός γάμος – Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα2

Ο Βερνέι και η γυναίκα του είναι ένα συνηθισμένο ζευγάρι με τέσσερα πανέμορφα παιδιά. Οι τρεις κόρες έχουν βρει ήδη το άλλο τους μισό και ήρθε η ώρα της τέταρτης κόρης. Η μοίρα το έφερε πως και οι τέσσερις κόρες βρήκαν συζύγους άλλης εθνικότητας. Είναι μια ελαφριά ταινία που είναι κατάλληλη για ένα οικογενειακό βράδυ.

Αγάπησε με αν τολμάς – Jeux d’enfants

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα3

Είναι μια αισθησιακή και έχει την ιδιαίτερη γεύση της Γαλλίας. Από παιδιά οι πρωταγωνιστές της ταινίας σκέφτηκαν το παιχνίδι “Τολμάς ή δεν τολμάς”. Το παιχνίδι μεγάλωσε μαζί τους και μία μέρα έγιναν και αυτοί ενήλικες ήξεραν πως αγαπούσαν ο ένας τον άλλον, όμως επαναλάμβαναν αυτήν την φράση και το παιχνίδι ξαναγύριζε, μη αφήνοντας τους να είναι απλά άντρας και γυναίκα. Υπέροχοι ηθοποιοί, στους οποίους πιστεύεις, πως μετά μερικά χρόνια μετά τον γυρισμό της ταινίας, η Γκιόμ Κανέ και ο Μάριον Κοτιγιάρ παντρεύτηκαν.

Η οικογένεια Μπελιέρ – La famille Bélier

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα4

Στην οικογένεια Μπελιέ όλα τα μέλη της είναι κωφάλαλοι, εκτός από την 16Χρόνης Πάουλ. Είναι μία αντικατάσταση μεταφράστρια για την οικογένεια της. Όμως μια φορά, εμπνευσμένη από καθηγητή μουσικής της, ο οποίος της άνοιξε το ταλέντο του τραγουδιού,η Πάουλ αποφάσισε να μετακομίσει στο Παρίσι και να αρχίσει μαθήματα τραγουδιού. Μια συγκινητική ταινία για την οικογένεια, για την αγάπη και για το πως πρέπει να είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον.

Ο Γκρέγκορι Μούλιν ενάντια της ανθρωπότητας – Grégoire Moulin contre l’humanité

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα5

Τον πρωταγωνιστή της ταινίας σε όλη του την ζωή τον ακολουθεί η ατυχία. Ο κακομοίρης έχει ήδη χάσει κάθε ελπίδα πως θα βρει την ευτυχία, όμως μία μέρα ερωτεύτηκε μια άγνωστη κοπέλα και αποφάσισε να της πει τα συναισθήματά του. Ο Γκρέγκορι άκουσε τα συναισθήματά του,αφού όμως πέρασε πάρα πολλά εμπόδια στο τέλος βρήκε πραγματικά πραγματική ευτυχία και έγινε ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο.

Αγάπη με εμπόδια – Un bonheur n’arrive jamais seul

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα6

Ο Σάσα ζει μια απλή και επιπόλαια ζωή περιτριγυρισμένος από όμορφες κοπέλες,φίλους και μουσική. Η Σαρλότ έχει περάσει ήδη από δύο αποτυχημένους γάμους και δεν ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο λάθος πάλι. Μία υπέροχη ταινία για μια αληθινή σχέση μεταξύ άνδρας και γυναίκας,μια ταινία αστεία,λαμπερή και με έναν τόνο Γαλλίας.

Απλά μαζί – Ensemble, c’est tout

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα7

Υπό κάποιες παράξενες συνθήκες η νεαρή κοπέλα Καμήλα βρέθηκε να είναι στο σπίτι του γείτονα της Φιλίμπερο και στον φίλο του τον μάγειρα Φρανκ. Οι τρεις πρωταγωνιστές βρίσκουν την αρμονία τους στην ζωή. Η ταινία προκαλεί αισθήματα ψυχικής γαλήνης και να θυμάστε πως η αγάπη είναι πιο κοντά από ότι νομίζεται.

Το λάθος που σας ευνόησε – Erreur de la banque en votre faveur

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα8

Από τις πρώτες σκηνές μας δίνεται η εντύπωση, πως βρισκόμαστε στο παρελθόν. Η διακόσμηση,η επιλογή των ηθοποιών, η εξέλιξη της ιστορίας και όλα φτιάχνουν ένα αποτέλεσμα πραγματικά απολαυστικό με χαρακτηριστικό χιούμορ. Ένας απλός μάνατζερ εστιατορίου, που τυχαία άκουσα για μία κομπίνα στο χρηματιστήριο, το οποίο το χρησιμοποίησε για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα,να ανοίξει το δικό του εστιατόριο.

Όνομα – Le prénom

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα9

Η ταινία αυτή είναι κατάλληλη για τους λάτρεις του εκλεκτού χιούμορ. Ο αδερφός της Ελίζαμπεθ επιτέλους είπε, τι όνομα διάλεξε με την σύζυγο του για το μελλοντικό παιδί τους, κάτι που έκανε τους πάντες να πάθουν σοκ. Εμφανίστηκαν παθιασμένοι έρωτες και έτσι εμφανίστηκαν στο φως κάποια κρυμμένα μυστικά.

Οι αποτυχημένοι – Micmacs à tire-larigot

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα10

Η ζωή δεν του χαμογελάει του Μπαζίλιου. Παραλίγο να πεθάνει από πυροβολισμό διότι ήταν την λάθος στιγμή στο λάθος σημείο, έγινε άστεγος, μέχρι που μια μέρα με άλλους “αποτυχημένους” σαν αυτόν αποφασίζουν να βρουν το δίκιο τους. Κανείς δεν ξέρει όμως, μήπως αυτήν την φορά θα του χαμογελάσει η τύχη; Είναι μια ξεκαρδιστική ταινία που θα σας αφήσει με ένα τεράστιο χαμόγελο στο στόμα κατά όλη την παρακολούθησή της.

Μικρά μυστικά – Les petits mouchoirs

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα11

Ο γαλλικός κινηματογράφος έχει αυτήν την ιδιότητα να μαγεύει το κοινό με τις συναισθηματικές ταινίες και η παρακάτω ταινία δεν είναι εξαίρεση. Η ταινία είναι γεμάτη εμπειρίες και εσωτερικές διαμάχες, όμως με την βοήθεια της υπέροχης ομάδας ηθοποιών, θα νιώσετε ότι είστε μέρος της ταινίας. Μια υπέροχη ταινία για την ανάλυση των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Μακρόχρονη δέσμευση – Un long dimanche de fiançailles

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα12

Μία ταινία μοναδική στο είδος της που καταφέρνει να συνδυάσει μελόδραμα, ταινία πολέμου και θρίλερ. Η ταινία μας δείχνει πως είναι πιο εύκολο να πιστέψει κανείς στον θάνατο του αγαπημένου του ανθρώπου, από το να χάνεις, να κερδίζεις και να ξαναχάνεις την ελπίδα. Μετά από αυτήν την ταινία θα καταλάβετε τι σημαίνει πραγματική αγάπη

Μην ανυσηχείς όλα είναι καλά – Je vais bien, ne t’en fais pas

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα13

Η 19χρονη Λίλι γυρνάει σπίτι από τις διακοπές και βρίσκει πως,ο δίδυμος αδερφός της Λόικ, αφού μάλωσε με τον πατέρα της, έφυγε από το σπίτι. Καθώς δεν δείχνει κανένα σημάδι ζωής ο αδερφός της αποφασίζει να ξεκινήσει για να τον βρει. Η ταινία είναι πάρα πολύ δυνατή και αισθηματική, καθώς αγγίζει το θέμα των οικογενειακών σχέσεων. Ένα όμορφο άλλα και λίγο λυπηρό θέαμα.

Τίποτα για δήλωση – Rien à déclarer

15 Γαλλικές Ταινίες που θα «κλέψουν» την καρδιά σας - Εικόνα14

Έρχεται η ένωση των τελωνίων μεταξύ Γαλλία και Βελγίου. Και στις δύο μεριές δουλεύουν Γάλλοι,που κοροϊδεύουν τους Βέλγους,ή Βέλγοι που μισούν τους Γάλλους. Θα πρέπει να γίνουν η πρώτη ομάδα τελωνίου και θα πρέπει να δουλεύουν μαζί σε ένα μικροσκοπικό αμάξι. Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, εάν πραγματικά θέλετε να γελάσετε.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ