Μοιάζει σαν μια φυσιολογική κοπέλα με μπικίνι. Μόλις όμως δείτε ολόκληρη την φωτογραφία θα αναθεωρήσετε πολλά πράγματα

Η Σάρα Γκέμπερτ δεν είναι μια τυπική 20χρονη. Έχει μια ιδιαιτερότητα που οι περισσότερες γυναίκες της ηλικίας της θα παλεύανε να το κρύψουν. Πάσχει από σπάνιες παθήσεις που ονομάζονται χρόνια εντερική ψευδο-απόφραξη και γαστροπάρεση, που σημαίνει ότι το πεπτικό σύστημα της Σάρα δεν μπορεί να επεξεργαστεί καμία τροφή. Όλη η διατροφή της παρέχεται μέσω εξωτερικών συσκευών: μια σακούλα ειλεοστομίας, ένας νηστιδικός σωλήνας σίτισης και μία τομή που καταλήγει στο έντερό της . Οι συσκευές αυτές συνδέονται όλες στη κοιλιά της, γεγονός που όταν φοράει μπικίνι, την κάνει να ξεχωρίζει.

Η αυτοπεποίθηση της Σάρα δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς την πλησίασε μια άγνωστη στην παραλία. Προετοιμασμένη για το χειρότερο, ήταν σοκαρισμένη όταν η άγνωστη της εξήγησε ότι είχε και η ίδια κάποτε ειλεοστομία και ευχαρίστησε τη Σάρα για το θάρρος της. Η Σάρα έγραψε μια επιστολή προς την άγνωστη ως απάντηση.

“Δεν ξέρω πόσο δύσκολο ήταν για σένα να με πλησιάσεις στην παραλία, αλλά ξέρω ότι δυσκολεύομαι να μιλάω με αγνώστους. Αλλά με πλησίασες με τέτοια σιγουριά που κανείς δεν θα περίμενε να έχουμε πρόβλημα αυτοπεποίθησης άτομα σαν και εμάς. Είδες ποια ποια πραγματικά είμαι. Μια φοβισμένη κοπέλα που προσπαθεί τόσο σκληρά για να μην αφήσει κανέναν να δει το φόβο στα μάτια της.

Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος που ήρθες σε μένα ή όχι, αλλά θέλω να σε ευχαριστήσω. Ζώντας με μια χρόνια ασθένεια δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, και αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν η ασθένεια αλλάζει την εξωτερική εμφάνισή, όπως η δική μου. Με ρούχα, κανείς δεν μπορεί να με ξεχωρίσει από ένα «τυπικό» πρόσωπο, αλλά στην παραλία είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση.

Όλοι οι άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι στην παραλία, αλλά κυριολεκτικά εγώ τα αφήνω να κρέμονται όλα έξω. Έχω ειλεοστομία, και δύο σωλήνες, δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα. Είμαι συνηθισμένη σε αυτά – για μένα είναι φυσιολογικό. Αλλά για όλους τους άλλους, είμαι κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αλλά εσύ, με είδες ως πρόσωπο. Δεν κοίταξες τον εξοπλισμό μου, με κοίταξες στα μάτια. Και τότε με ευχαρίστησες.

Δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάλαβες, αλλά έμεινα έκπληκτη. Με έχουν πλησιάζουν και με έχουν αποκαλέσει αηδιαστική ή με ρωτούν, “Θα μπεις στην πισίνα έτσι;” Και όταν ήρθες σε μένα, ήμουν προετοιμασμένη για το χειρότερο. Αλλά αυτό που ακολούθησε, είμαι ακόμα σε δέος. Με ευχαρίστησες για το μπικίνι μου, μου είπες πως είχες και εσύ ειλεοστομία, και πλέον δεν έχεις ένα μεγάλο έντερο. Μου είπες ότι δίνω έμπνευση. Αυτό ειλικρινά σήμαινε πολλά για μένα.

Όταν ετοιμαζόμουν για αυτό το ταξίδι, είχα άγχος για ώρες για το τι μαγιό να φέρω. Πραγματικά έφερα κάθε μαγιό που έχω και χρήματα για να αγοράσω ένα καινούργιο, γιατί δεν πίστευα ότι είχα το κατάλληλο για να κρύψω τα πάντα. Εκείνο το πρωί έκανα μια απόφαση της τελευταίας στιγμής για να φορέσω μόνο μπικίνι σαν να μην είχα κανένα επιπλέον εξάρτημα στην κοιλιά μου.

Ήμουν τόσο νευρική. Κάθε έφηβη μπορεί να έχει προβλήματα της εικόνας του σώματος της, και από τότε που έχω την ειλεοστομία μου, το δικό μου έχει πολλαπλασιαστεί επί 100. Δεν ήμουν πολλή ώρα στην παραλία, όταν με πλησίασες, και ήδη αισθανόμουν άβολα, σκεπτόμενη ότι όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω μου . Αλλά μετά τη κουβέντα μαζί σου για αυτά τα λίγα λεπτά, όλες οι ανησυχίες μου απομακρύνθηκαν. Εκείνη τη στιγμή, κατάλαβα ότι ο τρόπος που φαίνομαι δεν έχει σημασία, και για το υπόλοιπο των διακοπών μου, το μόνο πρόβλημα ήταν ότι πήρα πάρα πολλά μαγιό μαζί μου!

Γι” αυτό σε ευχαριστώ. Σε ευχαριστούμε για την αποκατάσταση της πίστης μου στον εαυτό μου. Σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να αισθανθώ άνετα με το σώμα μου. Και τέλος, σε ευχαριστώ που μου έδωσες την αυτοπεποίθηση να απολαύσω τις διακοπές μου στο μέγιστο δυνατό βαθμό.”

Μοιάζει σαν μια φυσιολογική κοπέλα με μπικίνι. Μόλις όμως δείτε ολόκληρη την φωτογραφία θα αναθεωρήσετε πολλά πράγματα - Εικόνα1

 
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ