17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν.

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θέλουμε να τα μοιραζόμαστε όλα με την οικογένειά μας, τον σύντροφό μας ή τους φίλους μας.

Βέβαια, καλό θα ήταν αυτή η επιθυμία μας να θέλουμε να τα μοιραζόμαστε όλα να περιορίζετε κυρίως στα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, που στο κάτω κάτω είναι πιο σημαντικά.

17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν. - Εικόνα1

Κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα η οδοντόβουρτσα, καλό θα ήταν να έχει ο καθένας την δική του. Μπορεί κάποια φαινομενικά αβλαβή πράγματα να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας, όταν τα μοιραζόμαστε με άλλους.

Δείτε παρακάτω 17 πράγματα, που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν.

Το σαπούνι.

17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν. - Εικόνα2

Μετά από κάθε χρήση το σαπούνι γεμίζει με μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο δέρμα μας, οι οποίοι ποικίλουν από αβλαβή μικρόβια μέχρι παθογόνους μικροοργανισμούς. Ακόμη και αν το σαπούνι σας είναι αντιβακτηριδιακό, αυτό δεν είναι αρκετό για να σκοτώσει τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω του. Αν το σαπούνι σας είναι βρεγμένο, αυτό κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση, αφού βοηθάει τα βακτήρια και τους μύκητες να αναπτυχθούν.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί συμφωνούν, ότι αν χρησιμοποιείται το ίδιο σαπούνι με τον σύντροφό σας δεν είναι και τόσο μεγάλο το κακό, καθώς τα σώματά σας έχουν προσαρμοστεί το ένα στην βακτηριακή χλωρίδα του άλλου.

Πετσέτες.

17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν. - Εικόνα3

Οι πετσέτες λειτουργούν περίπου, όπως και τα σαπούνια. Οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε είναι γεμάτες βακτήρια, ειδικά αυτές που κρέμονται στο μπάνιο μας, αφού τις χρησιμοποιήσουμε. Μπορούν να μεταδώσουν να ίδια βακτήρια που μεταδίδουν και τα σαπούνια. Οι ειδικοί προτείνουν να πλένουμε τις πετσέτες μετά από 4 χρήσεις.

Σφουγγάρια.

17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν. - Εικόνα4

Τα σφουγγάρια δεν στεγνώνουν ποτέ ανάμεσα στα μπάνια μας, οπότε είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες. Ένα μολυσμένο σφουγγάρι μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις, όπως η ακμή, μύκητες των νυχιών ή ακόμα και λειχήνες.

Ξυραφάκια.

17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε με κανέναν. - Εικόνα5

Όταν ξυρίζεστε τα ξυραφάκια συλλέγουν νεκρά κύτταρα και βακτήρια, οπότε όσο περισσότεροι τα χρησιμοποιούν, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος των λοιμώξεων. Επίσης, επειδή με το ξύρισμα πολλές φορές κοβόμαστε και βγαίνει αίμα, τα ξυραφάκια μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα ή Aids.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ