Εδιωξαν τον διοικητή του «Ελπίς», ενώ ήταν στο εξωτερικό -Συγκέντρωνε χρήματα και δωρεές για το νοσοκομείο

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης για fast track αξιολόγηση στους διοικητές των νοσοκομείων και την παύση τους, αφού, όπως υποστηρίζουν διοικητές και υποδιοικητές, η διαδικασία έγινε με κομματικά κριτήρια και όχι βάσει του έργου τους.

Ενδεικτικό είναι ότι το θέμα έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ. Εκεί βρισκόταν ο διοικητής του «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος, ο οποίος πληροφορήθηκε την αντικατάστασή του ενώ έκανε δουλειά για το νοσοκομείο. Είχε προηγηθεί συνέντευξη-αξιολόγηση, που διήρκεσε μόλις 2,5 λεπτά και στην οποία κρίθηκε ανεπαρκής.

Στις ΗΠΑ έμαθε για την παύση του 
Το ειδοποιητήριο της παύσης του από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς» έφτασε ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ με σκοπό να συγκεντρώσει δωρεές για το νοσοκομείο. Οπως γράφει η Καθημερινή το έγγραφο έφτασε στο γραφείο του πριν από δύο μέρες, όταν εκείνος έλειπε στο Λος Αντζελες. Αμέσως τον ειδοποίησαν οι συνεργάτες του: «Θόδωρε, σε παύουν». Στην άλλη άκρη του κόσμου ήταν ακόμα νωρίς το πρωί. Ο διοικητής τού νοσοκομείου «Ελπίς» –ο μέχρι προ ολίγου διοικητής, έστω– σηκώθηκε και ξεκίνησε κανονικά την ημέρα του. Είχε ακόμα πολλά ραντεβού προγραμματισμένα. Στόχος του να «ξεσηκώσει», όπως χαρακτηριστικά λέει, την Αμερική για να αποστείλει βοήθεια στην Ελλάδα.
«Εγώ παραμένω προς το παρόν ψύχραιμος, αλλά εδώ (σ.σ. στο Λος Αντζελες) θεωρήθηκε μεγάλη προσβολή», λέει ο κ. Γιάνναρος στην «Κ». Δεν αποκλείει σύντομα η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να κατακλυστούν από επιστολές διαμαρτυρίας.

Μόλις 2,5 λεπτά κράτηση η συνέντευξη για την αξιολόγηση
«Στην Επιτροπή Αξιολόγησης με κράτησαν ούτε για 2,5 λεπτά. Μπήκα και βγήκα. Με ρώτησαν ποια είναι η ποσοστιαία σχέση της μισθοδοσίας, των αναλώσιμων και των φαρμάκων με τον προϋπολογισμό, και τέλος. Τους είπα ότι αυτά μπορεί να τα βρει κάποιος και στα στοιχεία του νοσοκομείου». Η επιτροπή απεφάνθη και με βάση τη σχετική «έκθεση προόδου» που είχε υποβάλει η Υγειονομική Περιφέρεια, μια επίσης αμφιλεγόμενη διαδικασία, αφού οι υγειονομικές περιφέρειες δεν είχαν ενιαία φόρμα αξιολόγησης των διοικητών, ενώ κάποιες βασίστηκαν στα συμβόλαια αποδοτικότητας που είχαν υπογραφεί τον Αύγουστο του 2014, τα οποία δεν είχαν μετρήσιμους στόχους.

Τι υποστηρίζει ο κ.Γιάνναρος
Δεν ανήκω κομματικά πουθενά, αλλά ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία με είχαν αγγίξει. Προφανώς αυτό που έκανα ήταν κάτι που ο κόσμος ζητούσε. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευα ότι θα το σεβόταν, ανέφερε ο κ.Γιάνναρος.
«Τους περισσότερους μετανάστες της “Υπατίας” εμείς τους είχαμε περιθάλψει, όχι για να ευλογήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έτσι αυτούς τους ανθρώπους». Μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε προωθήσει ένα φορτηγό με τρόφιμα και ρούχα στη δομή της «Αλληλεγγύης» για τα παιδάκια των προσφύγων. «Ετοιμαζόμουν να πάω να βρω και δεύτερο φορτίο να φέρω», λέει. Στο «Ελπίς» φτάνουν συνεχώς δωρεές, τις οποίες προωθεί καταλλήλως. «Οπότε, όχι, δεν το περίμενα έτσι ξερό», παραδέχεται.
«Να ξέρουν πάντως αυτοί που με βαθμολόγησαν κάτω από τη βάση ότι θα ψάξω να βρω ποιοι είναι. Τουλάχιστον να ξέρω», καταλήγει ο κ. Γιάνναρος.

Οι δωρεές από το εξωτερικό για το νοσοκομείο «Ελπις»
Ο Θεόδωρος Γιάνναρος είχε κάνει το νοσοκομείο να ορθοποδήσει αναπτύσσοντας συνεργασίες,  και με τις ελληνικές κοινότητες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Μάλιστα για τα επιτεύγματά του αυτά αλλά και την αδιαπραγμάτευτη στάση του να περιθάλπει απόρους και ανασφάλιστους είχε μόλις το περασμένο Σάββατο τιμηθεί από το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας σε ειδική τελετή. Η κοινότητα είχε ανταποκριθεί με νέες δωρεές προς το «Ελπίς».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ