Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ομοφοβικό και σεksιστικό το παραλήρημα του Αμβρόσιου

Για «ομοφοβικό και σεksιστικό παραλήρημα» κάνει λόγο η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου για τους ομοφυλόφιλους.

«Η τοποθέτηση αυτή εκτός από άκρως  προσβλητική, ξυπνάει μνήμες από σκοτεινές εποχές» αναφέρει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζει:

«Ελπίζουμε πως η επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με την τοποθέτηση – έκτρωμα, ενός εκπροσώπου της».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σε όλους τους τόνους το ομοφοβικό και σεksιστικό παραλήρημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Η τοποθέτηση αυτή εκτός από άκρως  προσβλητική, ξυπνάει μνήμες από σκοτεινές εποχές.

Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος, στην ελευθερία έκφρασης του σεksουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ χαρακτηριστικό για τη Δημοκρατία, για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Τέτοιες μέρες, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης χαράσσει νέους δρόμους στην πάλη ενάντια σε κάθε μορφή έμφυλης διάκρισης και σε κάθε σεksιστική πατριαρχική δομή.

Το κίνημα και η Αριστερά οφείλουμε να περιθωριοποιήσουμε τις φωνές που επιθυμούν την επιστροφή σε κάθε είδους μεσαίωνα, εκείνους που θεωρούν εαυτούς, αυτόκλητους υπερασπιστές των «φυσικών νόμων».

Υ.Γ. Ελπίζουμε πως η επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με την τοποθέτηση – έκτρωμα, ενός εκπροσώπου της. Επιφυλασσόμαστε μέχρι να αυτό να επιβεβαιωθεί.

Ανακοίνωση και από το Ποτάμι

«Mόνο έκπληξη δεν προκαλούν πια τα λόγια αγάπης και ανεκτικότητας, που εκτοξεύει με κάθε ευκαιρία ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο Σεβασμιότατος Καλαβρύτων είχε αποκαλέσει την ομοφυλοφιλία «κακούργημα» που «έρχεται σε αντίθεση με τους Νόμους της φύσης» χαρακτηρίζοντας όσους την υποστηρίζουν «αποβράσματα».

«Αυτή τη φορά η φλογερή ρομφαία του ‘γνήσια’ χριστιανικού πνεύματός του, στοχοποιεί μια πάγια κατάκτηση των υπόλοιπων κανονικών ευρωπαϊκών χωρών, η οποία έχει χαρακτηριστικά καθυστερήσει να έλθει και στην Ελλάδα, αυτή του Συμφώνου Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών», συνεχίζει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Εκτός από τους ομοφυλόφιλους /«ξεφτιλισμένους», ο σταυροφόρος Μητροπολίτης καταδικάζει εκ των προτέρων και όλους εκείνους τους βουλευτές /«ελαττωματίες, ανθρωπάρια, αποβράσματα της Κοινωνίας και ενεργούμενα των Δυνάμεων του Σκότους», που προτίθενται να ψηφίσουν το προσφάτως εισαχθέν στη Βουλή νομοσχέδιο.

Κατηγορώντας την Εκκλησία για δισταγμό να «συμμαζέψει τα του οίκου της», το Ποτάμι ζητά την άμεση δράση της Πολιτείας και την τροποποίηση του αντιρατσιστικού νόμου ώστε αντί να ποινικοποιείται «η επιστημονική έρευνα καθώς και η τέχνη (…) να αντιμετωπίζονται όσοι από δημόσια θέση καλούν σε βία, διαχωρίζοντας τους πολίτες με βάση τις σεksουαλικές τους προτιμήσεις».

Στα «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!» του «σεπτού» Μητροπολίτη, ο πολιτικός κόσμος της χώρας οφείλει να απαντήσει θεσμικά, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις», κλείνει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ