Συντάξεις: Στο τραπέζι οι μειώσεις για τις επικουρικές -Από 8% έως 15%

Νέα «τρύπα» 200 εκατ. ευρώ στις επικουρικές προέκυψε κατά την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Έτσι, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το «μαχαίρι» στις επικουρικές θα είναι σίγουρο και το μόνο που απομένει να εξεταστεί είναι το μέγεθος. Σύμφωνα με την εφημερίδα εξετάζονται μειώσεις οι οποίες θα ξεκινούν από 8% και θα φτάνουν έως το 12% ή ακόμα και το 15%. Μέχρι 12% θα είναι οι περικοπές αν ξεκινήσουν από τις επικουρικές των 120 ευρώ και άνω, ενώ το υπουργείο εξετάζει το ψαλίδι να πιάνει τις συντάξεις από τα 150 ή τα 165 ευρώ και άνω.

Περικοπές και στις κύριες
Την ίδια στιγμή, η πιθανότητα περικοπών και στις κύριες συντάξεις δεν αποκλείεται καθώς οι δανειστές ζητούν να καλυφθούν μέσα από από περικοπές τα 2 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας στους συνταξιούχους.

Ταυτόχρονα η πρόταση που εξέταζε η κυβέρνηση με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να υπάρξει μία ελάφρυνση στις περικοπές, φαίνεται να βρήκε τοίχο. Ως προς αυτό αξίζει αν σημειωθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την συνάντηση με το κουαρτέτο είπε: «Την άκουσαν, αλλά δεν μας είπαν ότι τη δέχονται, ούτε αν την απορρίπτουν».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ