Ειδομένη: «Συγγνώμη για τις Βρυξέλλες», γράφουν οι πρόσφυγες στα σύνορα [εικόνα]

«Sorry for Brussels» γράφει το πανό που έχει αναρτήσει ένα παιδί στην Ειδομένη, εκφράζοντας πιθανόν την απόγνωση των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα και βλέπουν τις ελπίδες τους να λιγοστεύουν, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

 

Την εικόνα δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters.

«Ενα προσφυγόπουλο κρατάει ενα πανό που γράφει “Συγγνώμη για τις Βρυξέλλες” στο σημείο που πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των συνόρων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια», αναφέρει.

Θα ισχύσει η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία;

Τα δεδομένα είναι πιθανόν να αλλάξουν δραματικά για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας για την επαναπροώθηση προσφύγων προς και από Τουρκία ενδέχεται να αλλάξει τις προσεχείς ώρες.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Ρούτε, που έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ