Μώραλης: Τα πράγματα στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ξεφύγει εδώ και πάρα πολύ καιρό

«Είναι κοινή διαπίστωση όλων, και νομίζω και των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργών του Λιμενικού και του προέδρου του ΟΛΠ, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά».

Αυτό τόνισε, το πρωί, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος επισκέφθηκε τους χώρους όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια που έλαβαν χώρα μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων προσφύγων, είπε ότι τα πράγματα δεν ξέφυγαν χθες βράδυ, έχουν ξεφύγει εδώ και πολύ καιρό, απλά χθες είχαμε μία μεγαλύτερη ένταση από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να παραμείνουν, πλέον, κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά και πρόσθεσε ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να απεμπλακεί αυτός ο κόσμος από το λιμάνι, κάτι που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο.

«Είχαμε συμπλοκές και την περασμένη εβδομάδα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι, οργισμένοι, θυμωμένοι για το μέλλον τους, δεν μπορούν να παραμένουν εδώ με αυτούς τους όρους. Είναι, νομίζω, ξεκάθαρο από οποιονδήποτε έχει περάσει από το λιμάνι του Πειραιά. Είναι θέμα απόφασης και υλοποίησης όλων αυτών που λέμε και συζητούμε με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Πειραιά.

Επίσης, ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι ο δήμος δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης, πέρα από έναν συντονισμό, τον οποίο έκανε για τη σίτιση αυτών των ανθρώπων και επανέλαβε ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς θα υπάρξουν προβλήματα.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ