Συγκινητικός διάλογος της Ρεντγκρέιβ με πρόσφυγα στον Πειραιά: «Συγχώρα με» του είπε [εικόνες&βίντεο]

«Συγχώρα με» είπε συγκινημένη σε έναν νεαρό πρόσφυγα από τη Συρία που της ζήτησε να τον βοηθήσει να πάει σε νοσοκομείο στη Γερμανία η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ η οποία παραβρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά. 

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μιλήσω στους φίλους μου να μιλήσουν στις κυβερνήσεις και να τους πω να βοηθήσουν. Εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω, μπορώ μόνο να μιλήσω» δήλωσε. 

Γνωστή για την ακτιβιστική της δράση η πολυβραβευμένη ηθοποιός επισκέφτηκε την κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά. Μίλησε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και συγκινήθηκε από το δράμα τους.  

Φίλησε το χέρι μιας μετανάστριας που εκλιπαρούσε για βοήθεια, άκουσε με προσοχή την ιστορία μίας εγκύου από το Αφγανιστάν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ως την Ελλάδα και κατάγγειλε την αδιαφορία των κυβερνήσεων για τη στάση που κρατούν στο θέμα των προσφύγων.  

«Δεν θα ανοίξουν τα σύνορα γλυκιά μου» είπε σε μια μετανάστρια που με αγωνία την ρωτούσε πότε θα μπορέσει να φύγει για να συναντήσει τον άνδρα της που είναι στη Γερμανία. Οι κυβερνήσεις μας είναι πολύ κακές. Δεν θα ανοίξουν τα σύνορα. Σε ευχαριστώ που μου είπες την ιστορία σου. Σε ευχαριστώ που μου είπες την ιστορία της οικογένειας σου. Να είσαι δυνατή. Κάποια μέρα αυτή η απαίσια ιστορία θα αλλάξει για σένα». 

«Ντροπή στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Πρόκειται για ανθρώπους. Ντροπή στην Ευρώπη που τους φέρεται σαν είναι βρωμιά που πρέπει να απομακρυνθεί. Είμαι σοκαρισμένη» δήλωσε η διάσημη ηθοποιός. 

 

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ