Με 5 Απλές Ασκήσεις Yoga Μπορείτε να Απαλλαγείτε από τα Επίμονα Παχάκια της Κοιλιάς

Το επίμονο πάχος της κοιλιάς μπορεί να είναι ενοχλητικό. Ακόμα και να γυμνάζεστε καθημερινά και να ακολουθείτε υγιεινή διατροφή, μερικές φορές εκείνο το σημείο δεν λέει να φύγει. Η γιόγκα από μόνη της δεν θα σας απαλλάξει από το σωματικό λίπος, αλλά όταν συνδυάζεται με τακτική γυμναστική και μια διατροφή απαλλαγμένη από επιβλαβή προσθετικά και χημικά, μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό του σώματος και να απαλλαγείτε τελικά από τα επίμονα παχάκια της κοιλιάς.

Δοκιμάστε αυτές τις 5 στάσεις της γιόγκα για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς μυς που τόσο καιρό προσπαθείτε να αποκτήσετε.

1. Η στάση της Κόμπρας (Bhujang asana) Με 5 Απλές Ασκήσεις Yoga Μπορείτε να Απαλλαγείτε από τα Επίμονα Παχάκια της Κοιλιάς - Εικόνα1

Αυτή η στάση θα ενδυναμώσει τους κοιλιακούς μυς, μειώνοντας ταυτόχρονα το λίπος της κοιλιάς. Επιπλέον θα ενδυναμώσει τον άνω κορμό, φτιάχνοντας μια δυνατή και ευλύγιστη σπονδυλική στήλη. Για να πετύχετε αυτή την στάση:

1. Ξαπλώστε στο στομάχι με τα πόδια τεντωμένα και τις παλάμες σας τοποθετημένες κάτω από τους ώμους σας. 2. Το σαγόνι σας και τα δάκτυλα των ποδιών πρέπει να ακουμπάνε το πάτωμα. 3. Εισπνεύστε αργά και σηκώστε το στήθος σας ενώ λυγίζετε προς τα πίσω. 4. Ανάλογα με την δύναμή σας, κρατήστε αυτή την στάση για 15-30 δευτερόλεπτα. 5. Εκπνεύστε αργά και επαναφέρετε το σώμα σας στην προηγούμενη θέση. 6. Επαναλάβετε 5 φορές με διάλειμμα 15 δευτερολέπτων ανάμεσα σε κάθε στάση. Αν είστε έγκυος, έλκος, κήλη ή τραυματισμό στην πλάτη, μην δοκιμάσετε αυτή την στάση.

2. Στάση Τόξου (Dhanurasana) Με 5 Απλές Ασκήσεις Yoga Μπορείτε να Απαλλαγείτε από τα Επίμονα Παχάκια της Κοιλιάς - Εικόνα2

Αυτή η στάση θα ενδυναμώσει τον κορμό σας και θα σφίξει τους κοιλιακούς σας για την μείωση του κοιλιακού λίπους. Το κούνημα μπρος-πίσω θα ενεργοποιήσει το πεπτικό σύστημα και θα αντιμετωπίσει την δυσκοιλιότητα, ενώ το σώμα θα τεντώσει. Για να πετύχετε αυτή την στάση:

1. Ξαπλώστε στο στομάχι σας με τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια δίπλα στο σώμα. 2. Λυγίστε τα γόνατα και απλώστε τα χέρια σας στους αστραγάλους και κρατήστε τους. 3. Εισπνεύστε και σηκώστε το κεφάλι σας, στη συνέχεια λυγίστε προς τα πίσω, ενώ σηκώνετε τα πόδια σας όσο πιο ψηλά γίνεται. 4. Κρατήστε αυτή την στάση για 15-30 δευτερόλεπτα και συνεχίστε να αναπνέετε κανονικά. 5. Ξεκινήστε να εκπνεέτε και επαναφέρετε το σώμα σας στην προηγούμενη στάση με τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια στο πλάι. Επαναλάβετε τουλάχιστον 5 φορές με διάλειμμα 15 δευτερολέπτων ανάμεσα σε κάθε στάση.

3. Στάση Σχεδία (Naukasana) Με 5 Απλές Ασκήσεις Yoga Μπορείτε να Απαλλαγείτε από τα Επίμονα Παχάκια της Κοιλιάς - Εικόνα3

Αυτή η στάση θα βοηθήσει στην απώλεια λίπους κοντά στη μέση, ενώ ενδυναμώνει τους μύες στα πόδια και την πλάτη. Για να εκτελέσετε αυτή την στάση:

1. Ξαπλώστε στην πλάτη σας με τα πόδια τεντωμένα, αλλά όχι ενωμένα, και τα χέρια στο πλάι του σώματός σας. 2. Εισπνεύστε και ξεκινήστε να σηκώνετε τα πόδια σας, κρατώντας τα ίσια. 3. Τεντώστε τα πόδια και τα δάκτυλα των ποδιών όσο πιο ψηλά μπορείτε, χωρίς να λυγίστε γόνατα. 4. Σηκώστε τα χέρια σας για να φτάσετε τα δάχτυλα των ποδιών και δημιουργήστε μια γωνία 45 μοιρών με το σώμα σας. 5. Συνεχίστε να αναπνέετε κανονικά και κρατήστε αυτή την στάση για 15 δευτερόλεπτα. 6. Χαλάρώστε και εκπνεύστε. Επαναλάβετε αυτή την στάση 5 φορές με διάλειμμα 15 δευτερολέπτων ανάμεσα σε κάθε στάση.

4. Σανίδα (Kumbhakasana) Με 5 Απλές Ασκήσεις Yoga Μπορείτε να Απαλλαγείτε από τα Επίμονα Παχάκια της Κοιλιάς - Εικόνα4

Αυτή είναι μια εύκολη στάση. Καίει το κοιλιακό λίπος ενώ ενδυναμώνει τους ώμους, την πλάτη, τους μηρούς και γλουτούς. Για να την εκτελέσετε:

1. Ξεκινήστε έχοντας τα χέρια και τα γόνατά σας κάτω από τους ώμους σας. 2. Απλώστε τα πόδια σας προς τα πίσω και τεντώστε τα, πατώντας στις μύτες. 3. Εισπνεύστε ενώ κοιτάζετε προς τις παλάμες σας, ώστε ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη να είναι ευθυγραμμισμένα. 4. Σφίξτε τους κοιλιακούς μύες και κρατήστε. 5. Το σώμα σας θα πρέπει να είναι σε ίσια γραμμή. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι επίπεδα στο έδαφος και τα δάχτυλά σας απλωμένα. 6. Κρατήστε για 15-30 δευτερόλεπτα ή όσο περισσότερο αντέξετε. 7. Εκπνεύστε και σταθείτε στα γόνατά σας. 8. Επαναλάβετε αυτή την στάση 5 φορές με διαλειμμα τουλάχιστον 15 δευτερολέπτων ανάμεσα σε κάθε στάση. Αν έχετε υψηλή πίεση ή τραυματισμό στον ώμο ή στην πλάτη, μην δοκιμάσετε αυτή την στάση.

5. Στάση Μείωση του Ανέμου (Pavanamukthasana) Με 5 Απλές Ασκήσεις Yoga Μπορείτε να Απαλλαγείτε από τα Επίμονα Παχάκια της Κοιλιάς - Εικόνα5

Αυτή η στάση μπορεί να απαλλάξει από πόνο χαμηλά στην πλάτη, ενώ ενδυναμώνει τους κοιλιακούς, τους μηρούς και τους γλουτούς. Επίσης, πιστεύεται ότι εξισορροπεί τα επίπεδα του pH στον οργανισμό, αυξάνοντας τον μεταβολισμό και προωθεί την στομαχική υγεία. Για να εκτελέσετε αυτή την στάση:

1. Ξαπλώστε στην πλάτη σας, έχοντας τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια στο πλάι. 2. Τα πόδια σας πρέπει να είναι τεντωμένα και οι φτέρνες να ακουμπάνε μεταξύ τους. 3. Εκπνεύστε και λυγίστε τα γόνατα, ενώ σταδιακά τα φέρνετε προς το θώρακά σας. 4. Πιέστε την κοιλιά σας, χρησιμοποιώντας τους μηρούς σας. 5. Με τα χέρια σας κρατήστε τα λυγισμένα πόδια σας. 6. Αναπνεύστε βαθιά, κρατώντας αυτή την στάση για 60-90 δευτερόλεπτα. 7. Εκπνεύστε ενώ απελευθερώνετε τα γόνατά σας και επαναφέρετε τα χέρια σας στο πλάι. Επαναλάβετε αυτή την στάση 5 φορές με διάλειμμα 15 δευτερολέπτων ανάμεσα σε κάθε στάση.

Credit: davidwolfe.com
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ