Εγκλημα στο Πήλιο: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις δράστη-θύματος

Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η τοπική κοινωνία της Μακρυράχης Πηλίου από το άγριο φονικό με θύμα έναν 61χρονο άνδρα. 

Δράστης του φονικού ένας 50χρονος, ο οποίος με το ίδιο όπλο τραυμάτισε, ευτυχώς όχι σοβαρά, και την 36χρονη πρώην φίλη του. 

Πώς έγινε το φονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος βρήκε τον 61χρονο και την 36χρονη σε μια αποθήκη. Αρχικά πυροβόλησε και τραυμάτισε στο χέρι την πρώην φίλη του και αμέσως μετά πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 61χρονο. Ακολούθως άρχισε να τους χτυπά μανιωδώς με το κοντάκι του όπλου σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Λίγο αργότερα, ο δράστης προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας φυτοφάρμακο. Τέσσερις ημέρες μετά, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. 

Ο χωρισμός που του στοίχισε 

Ο 50χρονος πριν από λίγο καιρό είχε χωρίσει με την 36χρονη γυναίκα, με την οποία διατηρούσε σχέση εδώ και πολλά χρόνια. Πληροφορίες από το taxydromos.gr αναφέρουν ότι δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τον χωρισμό αυτό, αρνούνταν ότι ήθελε να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της, ενώ τα πειράγματα κάποιων συγχωριανών του τον πείραζαν ιδιαίτερα. Υπήρχαν ορισμένοι, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, που, αν και τον έβλεπαν να μαραζώνει, του έλεγαν περιπαικτικά ότι «σου πήραν τη φίλη σου μέσα από τα χέρια σου», ότι «πάει η γυναίκα σου»…

Οπως όλα δείχνουν, η ζήλια ήταν αυτή που όπλισε το χέρι του 50χρονου, ο οποίος, κατά πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό έψαχνε να βρει κυνηγετικό όπλο επικαλούμενος ότι είχε πρόβλημα με τα σκυλιά στο κτήμα του. Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, τώρα, συνεχίζει τις έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί από πού ο 50χρονος, που δεν είχε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, προμηθεύτηκε την καραμπίνα.

Ο 61χρονος είχε βοηθήσει οικονομικά τον φονιά του

Δράστης και θύμα, όπως μαρτυρούν συγχωριανοί τους, είχαν άριστες σχέσεις και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους το παραμικρό.

Μάλιστα, ο 61χρονος αγρότης μόλις πριν από δύο-τρία χρόνια είχε συμβάλει και ο ίδιος ουσιαστικά στην προσπάθεια του χωριού να συγκεντρωθούν χρήματα, ώστε ο 50χρονος να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

Δίωξη για ανθρωποκτονία

Σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία. Μάλιστα, η ανακρίτρια αναμένεται να μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον δράστη, την υπεράσπιση του οποίου ανέλαβε δικηγόρος που όρισε η Εισαγγελία.
 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ