Εξιχνιάστηκαν 21 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν 21 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία ως δράστες και συνελήφθησαν έξι άτομα νεαρής ηλικίας , τα οποία σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, είτε πουλούσαν τα οχήματα, είτε τα αποσυναρμολογούσαν και πουλούσαν τμήματά τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η συνολική αξία των κλαπέντων οχημάτων ξεπερνά τις 200.000 ευρώ

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 18-26 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, εμπρησμού, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους αφαιρούσαν από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως, ΙΧ φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία είτε πουλούσαν αυτούσια, αφού προηγουμένως, είχαν παραποιήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας τους, είτε τα αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν μέρη που τα απάρτιζαν. Τα περισσότερα από τα οχήματα τα μετέφεραν είτε στο εσωτερικό του οικισμού Αγίας Σοφίας Διαβατών, είτε γύρω από αυτόν, όπου κατά περίπτωση τα αποσυναρμολογούσαν, προκαλούσαν φθορές και τα έκαιγαν, με σκοπό την εξάλειψη τυχόν αποδεικτικών στοιχείων.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2015-Μαρτίου 2016, έκλεψαν συνολικά, από περιοχές της Θεσσαλονίκης και σε μία περίπτωση από περιοχή της Χαλκιδικής, 21 οχήματα (13 φορτηγά και 8 επιβατικά αυτοκίνητα), η συνολική αξία των οποίων, εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στα 210.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, ενοικίαζαν αυτοκίνητα, τόσο για τη μετάβασή τους, στους τόπους διάπραξης των κλοπών, όσο και για τη χρήση τους ως προπομπούς, προκειμένου να παραπλανούν τις αρχές, αλλάζοντας τύπους και μάρκες αυτοκινήτου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ