Νέα ένταση στο φράχτη της Ειδομένης -Πετροπόλεμος & χημικά

Ενταση επικρατεί και πάλι στην Ειδομένη, με ομάδες μεταναστών να επιχειρούν να περάσουν για πολλοστή φορά τα σύνορα και τους Σκοπιανούς να ανταπαντούν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης, χημικά και σφαίρες καουτσούκ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα ήταν Αφγανοί και Μαροκινοί, οι οποίοι εμφανίζονταν αποφασισμένοι να περάσουν τα σύνορα. Από τα επεισόδια, τραυματίστηκε ένα παιδί και κάποιοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δίπλα στον φράχτη συγκεντρώθηκαν γύρω στα εκατό άτομα και φώναζαν συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων. Για πρώτη φορά πάντως, εν αντιθέσει με ην πλήρη απουσία τους την περασμένη Κυριακή – 2 διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά στον φράχτη και απέτρεψαν τους μετανάστες να τον προσεγγίσουν.

Ωστόσο εδώ και πάνω από μισή ώρα μικρή ομάδα προσφύγων έχει επιδοθεί σε πετροπόλεμο με τις αρχές της ΠΓΔΜ στο φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ, αρκετά μέτρα μακριά από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ