Ο Παπασταύρου θα κληθεί να δώσει νέες εξηγήσεις στον εισαγγελέα για τα Panama papers

Τα νέα στοιχεία που έφτασαν στις δικαστικές αρχές από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους οδηγούν τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου και τον επιχειρηματία Σάμπι Μιονί ενώπιον των εισαγγελέων, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, πιθανότατα για κακούργημα.

Οι απαντήσεις που ήρθαν στο αίτημα των οικονομικών εισαγγελέων Αθανασίου και Μπρη αφορούν την εταιρία Stabri Ltd και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της. Ο Σ. Παπασταύρου έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ότι ο ίδιος ήταν καταπιστευματούχος και όχι ιδιοκτήτης, ένας ισχυρισμός που ελέγχεται εκ νέου από την δικαιοσύνη μετά τα νέα ευρήματα.  

Η εμπλοκή του Σ. Παπασταύρου με την δικαιοσύνη ήρθε με την λίστα Λαγκάρντ και τον λογαριασμό ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που διατηρούσε στην ελβετική HSBC η εταιρία Stabri Ltd. Δίνοντας εξηγήσεις, ο δικηγόρος είχε υποστηρίξει ότι η εταιρία ανήκε στον στενό του φίλο επιχειρηματία Σ. Μυωνί, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τού είχε αφήσει την εταιρία ως καταπίστευμα, στην περίπτωση που τα προβλήματα της υγείας του δεν είχαν αίσιο τέλος. Τα στοιχεία που προσκόμισε ωστόσο δεν έπεισαν τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες άσκησαν δίωξη σε βάρος του για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή. Όμως, η καταβολή του τσουχτερού προστίμου ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, οδήγησαν την δικογραφία στο αρχείο και στην παύση της ποινικής δίωξης για τα παραπάνω αδικήματα.

Τα νέα στοιχεία όμως, τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, συνηγορούν με τα λεγόμενα του Ερβέ Φαλτσιανί, δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση και φέρουν εκ νέου τον Σ. Παπασταύρου στη θέση του “απολογούμενου”.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ