Δίκη Χρυσής Αυγής: «Οργανωμένο σχέδιο η επίθεση που δεχθήκαμε από τους χρυσαυγίτες» λέει ο φίλος του Φύσσα

Ως «οργανωμένο σχέδιο» χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε η παρέα του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο φίλος του μουσικού, Ηλίας Κοντονικόλας που κατέθεσε για δεύτερη μέρα στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας εξεταζόμενος από την Πολιτική Αγωγή υποστήριξε πως ο τρόπος που έδρασαν το επίμαχο βράδυ οι Χρυσαυγίτες, δηλώνει ένα οργανωμένο σχέδιο ενώ τόνισε πως η επίθεση που δέχθηκε η παρέα τους “ήταν εκατό τοις εκατό απρόκλητη”. Ο κ. Κοντονικόλας επανέλαβε απαντώντας σε ερωτήσεις, πως την ώρα της δολοφονίας του φίλου του , οι δύο παριστάμενοι αστυνομικοί παρέμειναν άπραγοι. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “ήταν σα να είναι συνδεδεμένοι με τους χρυσαυγιτες” ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν αισθανόταν ασφαλής να ζητήσει βοήθεια αφού “δεν έκαναν τίποτα”. Είπε ακόμα μετά από σχετική ερώτηση πως του φαίνεται “περίεργο” το γεγονός πως αμέσως μετά την δολοφονία του φίλου του η αστυνομία συνέλαβε μόνο τον Ρουπακιά και κανέναν άλλον “πλην των θυμάτων”.

Κατά την εκτίμηση του μάρτυρα, πρόθεση του Ρουπακιά αμέσως μετά τις θανατηφόρες μαχαιριές στον Φύσσα, ήταν να φύγει και για αυτό μπήκε στο αυτοκίνητο. Σε ερώτηση από την πλευρά των συνηγόρων των κατηγορούμενων γιατί δεν υπέβαλε μήνυση ώστε να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στην δίκη ο μάρτυρας απάντησε πως δεν θα το έκανε γιατί φοβόταν τους χρυσαυγίτες.

Συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το Δικαστήριο να καλέσει σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τον Κ. Κοντονικόλα με τους δύο αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην δολοφονία του μουσικού “ώστε να αναζητηθεί η αλήθεια”. Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη κάλεσε τον μάρτυρα να κοιτάξει τους κατηγορούμενους και να δηλώσει αν σε αυτούς αναγνωρίζει κάποιο από τα πρόσωπα που είδε το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα.

Ο Κ. Κοντονικόλας πλην του Γιώργου Ρουπακιά δεν αναγνώρισε κανέναν άλλον από τους εμπλεκόμενους στο έγκλημα σε βάρος του μουσικού. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο οπότε μετά τις τελευταίες ερωτήσεις της υπεράσπισης στον κ. Κοντονικολα αναμένεται να ξεκινήσει να καταθέτει η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ