Εικόνες ντροπής στο «Αττικόν»: Ασθενείς στοιβαγμένοι σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Αττικόν» αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι σε αυτό, καταγγέλλοντας τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Σε αυτές φαίνονται ράντσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου με τους ασθενείς πάνω σε αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελευταία εφημερία έγιναν 320 εισαγωγές από τις οποίες οι 140 ήταν σε ράντσα. Την κατάσταση αλλά και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού του νοσοκομείου δυσχεραίνουν οι ελλείψεις ακόμα και σε σεντόνια τα οποία δίνονται με το σταγονόμετρο.

Το Σωματείο των Εργαζομένων στο Αττικόν αναφέρει ότι η υπερπληρότητα φτάνει έως και το 130% γεγονός που από τη μία αποδεικνύει την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνεται στις πανεπιστημιακές κλινικές αλλά και τις κλινικές του ΕΣΥ, από την άλλη όμως επιβαρύνεται δραματικά η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Όπως αναφέρει το Σωματείο, το σύνηθες είναι σε κάθε εφημερία οι νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και των 40 κλινών να δέχονται τουλάχιστον 60 ασθενείς.

«Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, αποφασίσαμε να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπάρχουν 140 ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. Κάνουμε πολλά χρόνια υπομονή. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα (ακόμα και καταθέσεις στον εισαγγελέα), έχουμε επανειλημμένα δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, έχουμε τεκμηριώσει επιστημονικά τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Έχουμε προβεί σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Έχουμε τη στήριξη όλων των φορέων της περιοχής (σωματείων, δήμων, λαϊκών επιτροπών και λοιπών φορέων)», αναφέρει το Σωματείο των Εργαζομένων και συνεχίζει: «Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Υπερπληρότητα έως και 130% συνεχώς στο νοσοκομείο. Νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών να δέχονται 60 ασθενείς. Στη χτεσινή γενική εφημερία 5/7/2016 είχαμε πάνω από 230 εισαγωγές και 140 ράντζα φορεία».

Τέλος, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι άμεσα: «Άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένου. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΑΤΤΙΚΟ για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).Μαζικές προσλήψεις και επαναλειτουργία των δομών Π.Φ.Υ. στην περιοχή μας (ιατρεία ΠΕΔΥ, Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δημιουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου σε κάθε δήμο).
Άμεσα θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες κοινής δράσης με λαϊκούς φορείς και σωματεία της Δυτικής Αθήνας για την οριστική κατάργηση της ντροπιαστικής αυτής κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία».

Φωτογραφίες: Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ «Η Αναγέννηση»

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ