Εθελοντές στον Πειραιά έσωσαν ετοιμοθάνατη σκυλίτσα -Η νέα ζωή της έγινε θέμα στη Daily Mail [εικόνες]

Μέχρι τη βρετανική Daily Mail έφτασε η αγάπη μερικών ανθρώπων για μια σκυλίτσα, η οποία βρέθηκε σε τραγική κατάσταση -ένα βήμα πριν τον θάνατο- το καλοκαίρι του 2015, στον Πειραιά και κατάφερε να αναρρώσει μετά από πολύμηνη θεραπεία.

Το χαριτωμένο τετράποδο εντοπίστηκε τον Ιούλιο του 2015 από μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.), εγκαταλελειμμένη και βαριά άρρωστη στους δρόμους του Πειραιά. Όπως αναφέρει στο άρθρο της η Daily Mail, στο σώμα της υπήρχαν εκατοντάδες τσιμπούρια, τα οποία την οδηγούσαν αργά και βασανιστικά στον θάνατο, ενώ γύρω από την ουρά της υπήρχε ένα σύρμα το οποίο έκοβε την κυκλοφορία του αίματός της, με αποτέλεσμα να της σαπίζει το δέρμα…

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν είχε μείνει αβοήθητη ακόμα λίγες ημέρες, θα είχε πεθάνει.

Το ζώο μπήκε στο χειρουργείο καθώς η ουρά του έπρεπε να ακρωτηριαστεί. Του έγινε και μετάγγιση αίματος καθώς ο αιματοκρίτης ήταν σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, ενώ αφαιρέθηκαν και τα αμέτρητα τσιμπούρια, που ταλαιπωρούσαν ολόκληρο το σώμα του.

Πλέον η κατάσταση της υγείας της Μπλόσομ -όπως την ονόμασαν- είναι εξαιρετική, αφού είναι σε θέση να παίζει μαζί με άλλα σκυλιά ανενόχλητη, έχοντας νέους ιδιοκτήτες και μπόλικη αγάπη!

 

 

Φωτογραφίες: Youtube/OrphanPet GR

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ