Ο Καμίνης καταγγέλλει την απουσία της πολιτείας και καταθέτει μηνύσεις για τις καταλήψεις σε κτίρια του Δήμου Αθηναίων

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα καταφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη ιστορικών κτιρίων της πόλης και η παράνομη εγκατάσταση σε αυτά προσφύγων και μεταναστών.

Μετά και την κατάληψη στο Νοσοκομείο Πατησίων ο Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων, δεν πρόκειται να ανεχθεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε ιστορικά κτίριά του, ανακοινώνοντας, ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά – όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις – περιμένοντας «επιτέλους να δω, όπως ανέφερε, ποιά θα είναι η αντίδραση της Πολιτείας».

Ο κ. Καμίνης που κατήγγειλε ότι έως τώρα δεν έχει αντιδράσει «κανείς και κυρίως το υπουργείο, που έχει και την ευθύνη», επισήμανε, ότι οι συνθήκες σε αυτά τα κτίρια είναι άθλιες. «Οι άνθρωποι αυτοί, δεν αξίζουν αυτή την τύχη αλλά ούτε και η πόλη αυτή την υποβάθμιση και αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση» υπογράμμισε, ενώ επανέλαβε, ότι «ο δήμος Αθηναίων δεσμεύεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε πρόσφυγα έχει ανάγκη. Αλλά αυτό, πρέπει να γίνεται με ευθύνη, με οργάνωση και με μέθοδο». 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ