Για παράνομη πτήση κατηγορούνται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί -Τη Δευτέρα στο δικαστήριο

Εφυγαν από την Τουρκία γιατί κινδύνευε η ζωή τους και δεν γνώριζαν ότι ήταν σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος.

Σε αυτή τη θέση τους επιμένουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο χθες στην Αλεξανδρούπολη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν να τροποποιούνται.

Οι οχτώ στρατιωτικοί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, αλλά όχι και για απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, οι επτά κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και ο ένας για εκτέλεση της παράνομης πτήσης.

Αύριο, Δευτέρα, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου και είτε θα δικαστούν, είτε θα πάρουν προθεσμία. Σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, οι στρατιωτικοί ζητούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, κάτι που δεν έχει γίνει έως τώρα.

Παράλληλα, επιμένουν ότι δεν γνώριζαν για την απόπειρα πραξικοπήματος, ότι οι ίδιοι εκτελούσαν εντολές για την παραλαβή ασθενών και πως δέχθηκαν πυρά από την τουρκική αστυνομία. Για αυτό αποφάσισαν να φύγουν από την Τουρκία γιατί κινδύνευε η ζωή τους. Οι συλληφθέντες έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ