Πορεία προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας – Τραγούδια, χοροί, συνθήματα [εικόνες]

Με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς για την ελευθερία οι πρόσφυγες που ζούνε στην Αθήνα θέλησαν να ξορκίσουν τα προβλήματά τους.

Σαν να πήγαιναν σε γιορτή και χωρίς να διακόψουν ούτε στιγμή να τραγουδούν σε παραδοσιακούς ρυθμούς ζήτησαν για άλλη μια φορά να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορέσουν να φύγουν από την Ελλάδα.

“Ανοίξτε τα σύνορα ” φώναζε μια πιτσιρίκα από το μικρόφωνο καλώντας τους συμπατριώτες της να συνεχίσουν να διεκδικούν τα όνειρά τους σε μια άλλη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

“Βοηθήστε μας” έγραφε άλλο πανό που κρατούσε ένα μικρό αγόρι. “Δεν θέλω άλλο να μένω εδώ στην Ελλάδα” δηλώνει ένας νεαρός που ζει στο Ελληνικό. “Θέλω την ελευθερία μου, να φύγω. Ξέρω ότι μπορώ να μείνω σε σπίτι εδώ στην Αθήνα αλλά θέλω να φύγω”.

Άλλοτε με συνθήματα κι άλλοτε με χορούς περπάτησαν από την πλατεία Ομόνοιας μέχρι το Σύνταγμα συνοδευόμενοι από αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις και συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και σωματεία που οργάνωσαν την διαδήλωση για ανοιχτή ανθρώπινη φιλοξενία στις πόλεις, για άσυλο και ίσα δικαιώματα σε υγεία, παιδεία, εργασία.

Στην πλατεία Συντάγματος παρέμειναν για λίγη ώρα κι επέστρεψαν πίσω στην πλατεία Ομόνοιας από που θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στα Κέντρα φιλοξενίας.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ