Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί διακινητές κρατούσαν ομήρους μετανάστες σε κοντέινερ

Διακινητές μετέφεραν παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη, όπου τους κρατούσαν «φυλακισμένους» σε κοντέινερ, ζητώντας χρήματα από τους συγγενείς τους, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Σύμφωνα με την έρευνα που έφερε στο «φως» το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης εμφανίζονται δύο Πακιστανοί «δουλέμποροι», ενώ τα θύματά τους ήταν συμπατριώτες τους.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν στις αρχές του προηγούμενου μήνα τρεις Πακιστανοί κατήγγειλαν ότι κρατήθηκαν παράνομα σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ σε αγροτική περιοχή, έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ για την απελευθέρωσή τους, συγγενικά τους πρόσωπα κατέβαλαν στους δράστες 4400 ευρώ.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στον Πεντάλοφο, όπου χθες το πρωί, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε ποιμνιοστάσιο, εντοπίζοντας το συγκεκριμένο κοντέινερ, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν πέντε Πακιστανοί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι «φυλακισμένοι» αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από περιοχή του Έβρου, απ’ όπου δύο συμπατριώτες τους, 36 και 30 ετών, τους μετέφεραν έναντι 2500 ευρώ που κατέβαλαν ο καθένας, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, όμως, οι δύο κατηγορούμενοι ως διακινητές οδήγησαν τα θύματά τους στον κοντέινερ, κρατώντας τους «ομήρους» με σκοπό να εισπράξουν τα «λύτρα» από τους οικείους τους.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ο 52χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου, όπως επίσης δύο εργαζόμενοι στην ίδια επιχείρηση, ένας 62χρονος ομογενής κι ένας 19χρονος Πακιστανός, που φαίνεται ότι γνώριζαν για την παράνομη κράτηση των αλλοδαπών. Οι δυο φερόμενοι ως «πρωταγωνιστές» έχουν ταυτοποιηθεί αλλά παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας συνελήφθη ο αδελφός ενός εκ των δύο που γνώριζε για την αρπαγή των ομοεθνών του.

Η δικογραφία περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα αδικήματα της αρπαγής κατά συρροή, της απόπειρας εκβίασης, της απλής σωματικής βλάβης, της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ