Ελ Βενιζέλος: Τέσσερις μνηστήρες για την θέση του προέδρου του αεροδρομίου

Τέσσερις είναι οι «μνηστήρες» για την θέση του προέδρου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο Π. Ρουμελιώτης παραιτήθηκε, όπως φαίνεται, λόγω της διαμάχης του με το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις για την παράταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικρατέστεροι να τον διαδεχθούν είναι δύο νυν μέλη του Δ.Σ. του Ελ. Βενιζέλος- ένας τεχνοκράτης ο καθηγητής με εξειδίκευση στις αρεομεταφορές Δημήτρης Δημητρίου και ο νομικός Χάρης Παμπούκης. Παίζουν επίσης και δύο «κομματικές» επιλογές: Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μαξίμου Δημήτρης Λιάκος και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίκα Φραγκάκη

Ειδικότερα, οι 4 μνηστήρες της θέσης του προέδρου του ΔΣ του Ελ Βενιζέλος είναι:

  • Χάρης Παμπούκης

Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Διετέλεσε υπουργός Επικρατείας και Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης ως στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Μόλις πρόσφατα, τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. του Ελ. Βενιζέλος έπειτα από πρόταση των ιδιωτών μετόχων.

  • Δημήτρης Δημητρίου

Είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στο τομέα των Μεταφορών και των Αεροδρομίων. Εχει μεγάλη διεθνή εμπειρία και είναι γνωστός στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Διετέλεσε και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ. Τοποθετήθηκε στο ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, έπειτα από πρόταση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη.

  • Δημήτρης Λιάκος

Οικονομολόγος, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει υπηρετήσει προηγουμένως στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη οπως και στο γραφείο της Νάντιας Βαλαβάνη.

  • Μαρίκα Φραγκάκη

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής Χίου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εκπρόσωπος του Δημοσίου στην Alpha Bank. Σπούδασε οικονομικά και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές. Εργάσθηκε ως ερευνήτρια στη Διεύθυνση Μελετών της ΑΤΕ επί σειρά ετών.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ