Χάλκη: Βράβευσαν ομογενή καθηγητή για την προσφορά του -Τους έμαθε υπολογιστές

Στον καθηγητή Σπύρο Καματερό απονεμήθηκε φέτος το βραβείο Κοινωφελούς προσφοράς που έχει θεσπιστεί από το «Ίδρυμα λοχαγού Φανουράκη». 

Σε ειδική τελετή που έγινε το Σάββατο στο νησί της Χάλκης, το βραβείο για το 2016 έλαβε ο καθηγητής Σπύρος Καματερός, για την πρωτοβουλία του να δώσει στην τοπική κοινωνία την δυνατότητα της εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιπέδου αντίστοιχου του διπλώματος ECDL. 
Η διεξαγωγή των δωρεάν σεμιναρίων εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, που φιλοξενείται με επιτυχία στον χώρο του Πολιτιστικού του Κέντρου της Χάλκης, υλοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Ίδρυμα και την εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική «Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης» που έχει έδρα τη Χάλκη.

Σε παλαιότερη δήλωσή του ο καθηγητής είχε αναφέρει «Είχα ένα όνειρο. Επειδή κατάγομαι από τη Χάλκη ήθελα τώρα που έχω τον χρόνο ως συνταξιούχος καθηγητής εφαρμογών πληροφορικής στο California State University, να της δώσω πράγματα πίσω. Να δώσω πράγματα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο νησί. Με ευχαριστεί πολύ το ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται και ευχαριστώ το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη που μου δίνει αυτήν την ευκαιρία. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά από την Χάλκη τα εφόδια ώστε να έχουν περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Ο κύκλος σεμιναρίων για την απόκτηση πτυχίου ECDL είναι το πρώτο βήμα και ελπίζω ότι θα υπάρχει και συνέχεια».

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο, το τρέχον έτος, ο 4ος κύκλος σεμιναρίων του Κέντρου δια Βίου Μάθησης, με τη θεματική «Βιολογικά Προϊόντα – Πιστοποίηση» τα οποία παρακολούθησαν 20 συμμετέχοντες.
To Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη και το Πολιτιστικό Κέντρο «Σωκράτης Φανουράκης», συνεχίζουν με την ίδια προσήλωση, τόσο την κοινωφελή τους δράση στο πρόγραμμα της περίθαλψης και των υποτροφιών όσο και τις επιμορφωτικές και πολιτιστικές δράσεις στην Χάλκη.
Τέλος, την ίδια ημέρα τελέστηκε και το ετήσιο μνημόσυνο του Σωκράτη Φανουράκη, γνωστού για την προσφορά του στην γενέτειρά του.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ