Καρέ καρέ η ληστεία στην τράπεζα στους Αμπελόκηπους -Αυτοί είναι οι δράστες [εικόνες]

Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας από τη ληστεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αμπελόκηπους βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό φαίνονται καρέ καρέ τα βήματα που ακολούθησαν οι δράστες οι οποίοι επί δυόμιση σχεδόν ώρες βρίσκονταν μέσα στην τράπεζα, έχοντας κλειδώσει σε δωμάτιο τους πελάτες και προσωπικό και έχοντας μαζί τους μόνο τη διευθύντρια του υποκαταστήματος προκειμένου να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:15 το μεσημέρι όταν δύο αδύνατοι άνδρες εισήλθαν στην τράπεζα. Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Freddo, και ο ένας άντρας φορούσε μπλου τζιν και μακρυμάνικο πουκάμισο, ενώ ο δεύτερος ξεχώριζε με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι.

Και οι δύο φορούν μάσκες σιλικόνης οι οποίες αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους και τους κάνει να μοιάζουν μεγαλύτεροι και φαλακροί. Ο άντρας με το κοντομάνικο μπλουζάκι, μόλις μπαίνει στην τράπεζα στέκεται δίπλα στην πόρτα και βγάζει ένα πιστόλι από τη ζώνη του, ενώ ο συνεργός του κρατά δύο μαύρες σακούλες.

Και οι δύο απειλούν τη διευθύντρια και εξαναγκάζουν πελάτες και προσωπικό να μπουν σε ένα δωμάτιο όπου τους κλειδώνουν. Μαζί τους κρατούν μόνο τη διευθύντρια προκειμένου να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Μέχρι αυτό να συμβεί, οι δύο δράστες ελέγχουν το χώρο γύρω τους, ενώ έξω από το υποκατάστημα παραμένουν δύο ακόμα συνεργοί τους οι οποίοι είναι ντυμένοι εργάτες. Οι ληστές υποχρεώνουν τη διευθύντρια να ανοίξει στους συνεργούς τους οι οποίοι εισέρχονται στο υποκατάστημα έχοντας μαζί τους δύο μεγάλους σάκους και σύνεργα προκειμένου να διαρρήξουν τις θυρίδες.

Στη συνέχεια ζητούν από τη διευθύντρια να τους οδηγήσει το θησαυροφυλάκιο όπου αναλαμβάνουν δράση ο «χοντρός» και ο ψηλός ληστής οι οποίοι αφού κόψουν τις θυρίδες αφαιρούν από αυτές το περιεχόμενό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες πριν φύγουν από την τράπεζα, είχαν συγκεντρώσει όλα τα κινητά τηλέφωνα σε μία σακούλα και τα είχαν κλειδώσει στις τουαλέτες.

Αμέσως μετά τη ληστεία, φόρτωσαν τους σάκους με τα κλοπιμαία, τα εργαλεία και τα όπλα τους σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άλλος συνεργός τους και πιθανότατα έφυγαν πεζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας δείχνει πλέον να απομακρύνεται και αστυνομία ερευνά το σενάριο να πρόκειται για πρόσφατα αποφυλακισμένους για ληστείες, και κρατούμενους που αυτό το διάστημα βρίσκονταν σε άδεια.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ