Μεγαλώνω και είμαι ακόμα εδώ να παλεύω, να αγαπώ, να ονειρεύομαι…

Μεγαλώνω…
μια λέξη που όσο περνούν τα χρόνια τη φωνάζεις ολοένα και με λιγότερη ένταση για να έρθει ένα πρωί που απλά την ψιθυρίζεις…

Μεγαλώνω…
μια λέξη γεμάτη με εικόνες και συναισθήματα, γεμάτη με όλα εκείνα που έζησες, που γνώρισες, που ένιωσες. Μια λέξη που χωράει μέσα της όλη την προηγούμενη ζωή σου. Θαρρείς και δεν της περισσεύει το αύριο, θαρρείς και κλείνει μέσα της μόνο το χτες.

Μεγαλώνω… που σημαίνει ζω!
Σημαίνει ότι ακόμα έχει δρόμο το μονοπάτι μου. Έχουν δρόμο να διανύσουν ο νους και η καρδιά μου. Υπάρχει ακόμα χώρος μέσα μου για εκείνους που θα ανταμωθούν με τις στιγμές μου κι ένα κενό για εκείνους που θα φύγουν, από επιλογή ή από συνθήκη.

Μεγαλώνω κρατώντας σφιχτά από το χέρι το παιδί μέσα μου για να μη μου φύγει. Το καλοπιάνω με λόγια τρυφερά για να μου κάνει λίγο ακόμα συντροφιά. Για να χαρώ λίγο ακόμα τον αυθορμητισμό και την αθωότητά του.

Μεγαλώνω και κανακεύω τις ελπίδες και τα όνειρά μου για να μη με εγκαταλείψουν. Για να μου δώσουν λίγη πίστωση χρόνου ακόμα για να μπορέσω να τους δώσω καινούρια ζωή.

Μεγαλώνω και καμαρώνω τα παιδιά μου να ανθίζουν και να γίνονται άνθρωποι με καθαρό βλέμμα. Ακολουθώ τα χνάρια τους διακριτικά για να είμαι πάντα εκεί, αν λοξοδρομήσουν από το μονοπάτι τους.

Μεγαλώνω μαζί με τις στιγμές εκείνες τις απόλυτης παραίτησης. Εκείνες που κατεβάζεις τα ρολά σου και λες «μέχρι εδώ!». Time out ζωούλα! Τις στιγμές εκείνες που θέλεις να καθίσεις στον πάγκο σου και να μην παλέψεις για τίποτα. Τις στιγμές που θα ήθελες να σου χαριστούν όλα εκείνα που σαν άνθρωπος λαχταράς.

Μεγαλώνω και πιστεύω ακόμα στο καλό των ανθρώπων. Αποδέχομαι τις αδυναμίες τους γιατί σ’ αυτές αναγνωρίζω τις δικές μου. Εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου και γνωρίζω ότι δε χωράνε ταμπέλες στους ανθρώπους, γιατί ούτε η ίδια θα ήθελα καμιά ταμπέλα να καθορίζει αυτό που είμαι ή δεν είμαι.

Μεγαλώνω και συνεχίζω να κολυμπώ στα βαθιά γιατί πρέπει να φτάσω στην ακτή μου. Η δύναμή μου βρίσκεται μέσα μου γιατί είμαι άνθρωπος κι είναι ισχυρό το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Κολυμπώ και ξέρω πως θα καταφέρω να κερδίσω κι αυτή τη μάχη, όπως όλες τις προηγούμενες.

Μεγαλώνω και πιστεύω στην εμπιστοσύνη, στο σεβασμό, στην αγάπη και στον έpωτα. Η πίστη μου αυτή συντηρεί την αισιοδοξία και το χαμόγελό μου. Κι ας ήρθαν όλα στραβά. Κι ας έσπασα τα μούτρα μου. Κι ας πληγώθηκε η καρδιά μου. Είμαι σίγουρη ότι η ζωή μου χρωστά και θα βρει τρόπο να μου ανταποδώσει τα δανεικά της.

Μεγαλώνω και είμαι ακόμα εδώ! Να παλεύω, να διεκδικώ, να νοιάζομαι, να αγαπώ, να ονειρεύομαι…

Της Γεωργίας Ανδριώτου

Πηγή:anapnoes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ