ΟΑΣΘ: Αναμένεται ολιγοήμερη αναστολή κινητοποιήσεων -Τι ζητούν οι φορείς της πόλης

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον ΟΑΣΘ και το ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και όλων των εμπλεκομένων, συμφωνούν οι εκπρόσωποι των φορέων της Θεσσαλονίκης.

Αυτό προέκυψε από τις συναντήσεις τους με τους εργαζομένους στον οργανισμό. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, επισήμανε ότι “όλοι συμφωνούν στο ότι πρέπει επιτέλους ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης να μας καλέσει στο γραφείο του και να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν τον οργανισμό, όπως επίσης και να μας ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του οργανισμού”.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΟΑΣΘ συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και με τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας) Λάζαρο Κυρίζογλου, ενώ χθες έγινε επαφή με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μετά τις επαφές αυτές με εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσερμενίδης επανέλαβε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στη συνέλευση των εργαζομένων, την προσεχή Δευτέρα (8 Αυγούστου), θα εισηγηθεί την ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποίησεών τους.

 “Σε ένδειξη καλής θέλησης, αλλά και με στόχο να δώσουμε επιπλέον χρόνο στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να κατανοήσει την αναγκαιότητα υλοποίησης της συνάντησης που του ζητάμε από τον Μάιο του 2015, θα εισηγηθώ την αναστολή των κινητοποιήσεων για τρεις με τέσσερις ημέρες” υπογράμμισε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους επί δύο μήνες, ήτοι περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Τσερμενίδης, το ελληνικό Δημόσιο οφείλει περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά πάνω από 95 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ