Ρωσικό ρομπότ το σκάσε από το εργαστήριο του και άραξε στην μέση ενός δρόμου για 40 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστήμονες στα εργαστήρια της Promobot στην Ρωσία έχουν φτάσει στο σημείο να “εκπαιδεύουν” ένα ρομπότ πως να κινείται αυτόνομα στον χώρο.Χτες όμως το ρομπότ την έκανε από τα εργαστήρια, όταν κάποιος από τους τεχνικούς ξέχασε ανοιχτή μια πόρτα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Argumenty i Fakty. Το αθώο ρομποτάκι βγήκε στον κεντρικό δρόμο της πόλης Περμ, και αφού διένυσε 50 μέτρα, έμεινε από μπαταρία.

Τελικά κάποιος περαστικός τράβηξε βίντεο το ρομπότ να στέκεται στην μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου, την ώρα που ένας τροχονόμος το φυλάει. Αργότερα, κάποιος πιθανότατα εργαζόμενος στην Promobot, πήγε και το μάζεψε.

Το ρωσικό Channel 5 TV έδειξε επισης πλάνα από το συμβάν και ανέφεραν ότι το όλο σκηνικό διήρκησε 40 περίπου λεπτά.

Βέβαια δεν είναι πεισμένοι όλοι ότι το ρομπότ το έσκασε πράγματι από μόνο του, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι το τοποθέτησαν εκεί οι υπεύθυνοι της εταιρίας για να γίνει η σχετική διαφήμιση.

Η εταιρία λέει ότι το ρομπότ μπορεί να επικοινωνήσει με ανθρώπους, απαντώντας τους σε ερωτήσεις και δίνοντας τους κατευθύνσεις. Άλλα η βασική του ιδιότητα είναι να μεταδίδει διαφημίσεις μέσα από τα τεράστια ηχεία του.

Αν ένα τέτοιο ρομπότ είχε βρεθεί στη μέση κάποιου ελληνικού δρόμοι, τότε σίγουρα θα είχε μάθει πάρα πολλές καινούριες λέξεις.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ