Τέμενος στον Ελαιώνα -Τι προβλέπει η διάταξη για την ανέγερσή του

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο πλαίσιο στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο οποίο υπάρχει διάταξη για την κατασκευή τζαμιού στον Ελαιώνα.

Βάσει της διάταξης καθορίζεται ο χώρος ανέγερσης του τεμένους, αλλά και των βοηθητικών χώρων. Συγκεκριμένα καθορίζεται η κατασκευή δυο νέων οικοδομικών τετραγώνων, αλλά και χώρων πάρκινγκ, χώρων αναψυχής.

Το τέμενος θα ανεγερθεί επί της Ιεράς Οδού, κοντά στον σταθμό του μετρό, όπου, όπως επισημαίνεται στο νομοσχέδιο «δεν υπάρχουν κατοικίες και κυρίως επαγγελματικές χρήσεις, έτσι η όχληση των περιοίκων θα είναι ελάχιστη», ενώ θα αποτελεί έναν χώρο ικανό να εξυπηρετήσει ομαλά περίπου 350-400 πιστούς. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους θα κοστίσει 946.000 ευρώ.

Παράλληλα δεν υπάρχουν αξιώσεις για αποζημιώσεις και δεν χρειάζονται απαλλοτριώσεις, αφού τα κτίρια που υπάρχουν στο χώρο είναι παλιά και ανενεργά και έτσι η έναρξη των εργασιών θεωρείται πλέον θέμα χρόνου.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει στις αρμόδιες επιτροπές αύριο και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ