Ρίο 2016: Η Άννα Κορακάκη έφερε το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα

Η Άννα έχει εξασφαλίσει σίγουρα τη 2η θέση και θα διεκδικήσει την πρωτιά με αντίπαλο την Γερμανίδα Μόνικα Καρς

– Έγινε η πρώτη Ελληνίδα με δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες – Προηγείται με 4-0 στον τελικό η ΚορακάκηΗ Άννα Κορακάκη συνεχίζει να γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μετά το χάλκινο μετάλλιο (το πρώτο μετά το 1920 για την ελληνική σκοποβολή) στα 10μ, θα διεκδικήσει σε λίγα λεπτά το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. με αεροβόλο πιστόλι. Στον τελικό οι δύο αθλήτριες ρίχνουν από πέντε βολές σε κάθε σετ μονομαχίας.

Όποια κερδίζει το κάθε σετ παίρνει δύο βαθμούς, ενώ σε περίπτωση που πετύχουν το ίδιο σκορ τότε παίρνουν από ένα βαθμό. Η αθλήτρια που θα φτάσει πρώτη στους επτά (7) βαθμούς θα κερδίσει το χρυσό.

Σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία στους επτά βαθμούς τότε θα συνεχίσουν να ρίχνουν πεντάδες μέχρις ότου κερδίσει μία εκ των δύο. Στην πρώτη πεντάδα των βολών του τελικού με τρείς εύστοχες βολές πήρε το πρώτο σετ και προηγείται με 2-0! Στο δεύτερο σετ η Άννα με 4/5 κέρδισε πάλι κι έκανε το 4-0 ενώ χρειάζεται τρεις βαθμούς για να πάρει το χρυσό!

Πως προκρίθηκε στον τελικό Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με νέα εκπληκτική εμφάνιση στον ημιτελικό, πήρε την πρώτη θέση με 19 εύστοχες προσπάθειες και το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος όπου με αντίπαλο την Γερμανίδα Μόνικα Μαρς θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 20χρονη Άννα στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ήδη κατακτήσει δύο μετάλλια κι ότι κι αν συμβεί στον τελικό (που ξεκινά στις 21:55 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1) θα γράψει ιστορία. Στον ημιτελικό ήταν και πάλι συγκλονιστική καθώς ξεκίνησε με 5/5 πετυχημένες βολές, ενώ δεν πτοήθηκε από το κακό δεύτερο σετ (είχε 3/5) που την έριξε στην 3η θέση κι ανέκαμψε αμέσως. Στο τρίτο σετ βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση ισόβαθμη με άλλες δύο αθλήτριες και στις τελευταίες δέκα βολές είχε Ολύμπια ψυχραιμία κατακτώντας την πρώτη θέση που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Άννα Κορακάκη που υποστηρίζεται από την Stoiximan, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχε δείξει τις διαθέσεις της από τα προκριματικά

Στα προκριματικά, νωρίτερα σήμερα, η Κορακάκη ξεκίνησε στις πρώτες βολές με 100/100 (!), ενώ οι επόμενες επιδόσεις της 99/100 και 98/100. Έτσι, κατέλαβε την πρώτη θέση στην ακρίβεια, έχοντας στη δεύτερη θέση την Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς από τη Σερβία και στην τρίτη την Αφάφ Ελχοντόντ από την Αίγυπτο. Στο δεύτερος σκέλος, όπου οι αθλήτριες είχαν 30 βολές στο στόχο ταχείας βολής, η Κορακάκη δεν ήταν και τόσο καλή, έχοντας 287/300 (93, 94, 100), αλλά προκρίθηκε στον ημιτελικό (21:30) ως δεύτερη, ισοβαθμώντας με την Γεωργιανή Νίνο Σαλουκβάντζε (είχε 289 στην ακρίβεια και 295 στην ταχεία βολή), με πρώτη την Κινέζα Γιντζίνζκ Ζάνγκ (293 στην ακρίβεια και 299 στην ταχεία βολή). Γιατί δεν είδαμε τους προκριματικούς της Κορακάκη

Η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να αγοράσει το «μικρό τηλεοπτικό πακέτο» των Ολυμπιακών Αγώνων, μειώνοντας έτσι το κόστος (αυτό τουλάχιστον είχε μεταφερθεί ως βασική αιτία) είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε δει τηλεοπτικά όλες τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο και συνεπώς δεν είδαμε τους δύο προκριματικούς αγώνες της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή. Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι αγώνες υπήρξαν αρκετές απορίες, αλλά και γκρίνια για το πρόγραμμα που μετέδιδε η ΕΡΤ (ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 έχουν τον κύριο όγκο των μεταδόσεων), η οποία κορυφώθηκε σήμερα, καθώς δεν μεταδόθηκαν τα δύο σκέλη του προκριματικού αγώνα της Άννας Κορακάκη στα 25μ της σκοποβολής. Έχοντας πάρει το «μικρό πακέτο», η ΕΡΤ ναι μεν έχει δικαίωμα να ζητά από τους Βραζιλιάνους συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά οι επιλογές της δεν είναι απεριόριστες κι έτσι επιλέχθηκε να κρατηθεί το δικαίωμα για τον ημιτελικό και τον τελικό, οι οποίοι θα μεταδοθούν, όπως έγινε γνωστό, από την ΕΡΤ 1.

Και αυτό προφανώς θα συμβεί και τις επόμενες ημέρες με άλλους αθλητές, αφού η ΕΡΤ θα δείχνει αυτό που στέλνουν ως σήμα οι Βραζιλιάνοι, ωστόσο το ερώτημα είναι αν η διαφορά με το «πλήρες πακέτο» ήταν τόσο μεγάλη, που να άξιζε τον κόπο η περικοπή δαπανών.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ