Ο Δρόμος της Γαλλίας που εξαφανίζεται δύο φορές την ημέρα!

Αυτός ο τρελός δρόμος στη Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δύο φορές την ημέρα.

Ο Passage du Gois είναι ένας δρόμος που συνδέει τον κόλπο του Burnёf με το νησί της Noirmoutier στη Γαλλία. Λόγω της πλημμυρίδας, μπορείτε …

να οδηγήσετε κατά μήκος του μόνο δύο φορές την ημέρα για μερικές ώρες προτού πλημμυρίσει. Το υπόλοιπο του χρόνου είναι κρυμμένο 13 πόδια κάτω από τα κύματα.

Εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές φωτογραφίες από αυτό τον ασυνήθιστο δρόμο που αποτελεί πρόκληση ακόμη και για τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες.

Ο Δρόμος της Γαλλίας που εξαφανίζεται δύο φορές την ημέρα! - Εικόνα 1

Το 1701, το φυσικό πέρασμα που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το νησί της Noirmoutier εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε έναν χάρτη. Γύρω στο 1840, μια τακτική υπηρεσία άρχισε να παρέχεται με αυτοκίνητο ή με άλογο. Σήμερα, ο δρόμος είναι μακρύς περίπου 2,58 μίλια.

Ο Δρόμος της Γαλλίας που εξαφανίζεται δύο φορές την ημέρα! - Εικόνα 2

Ο φαινομενικά συνηθισμένος δρόμος είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά επικίνδυνος. Και στις δύο πλευρές του δρόμου υπάρχουν ειδικές επιτροπές, οι οποίες θα σας πουν αν ο δρόμος είναι βατός ή όχι. Και όμως κάθε χρόνο πολλοί περιπετειώδεις ταξιδιώτες παγιδεύονται στα γρήγορα αναδυόμενα ύδατα, καθώς η παλίρροια έρχεται. Για όσους έχουν αιχμαλωτιστεί μεταξύ των παλιρροιών, υπάρχουν οι πύργοι διάσωσης που βρίσκονται σε όλο το μήκος της Passage du Gois. Ένα άτομο μπορεί να αναρριχηθεί στους πύργους και να περιμένει μέχρι να διασωθεί ή μέχρι η παλίρροια να κατέβει και πάλι. Θα πρέπει να πείτε αντίο στο αυτοκίνητό σας, όμως!

Ο Δρόμος της Γαλλίας που εξαφανίζεται δύο φορές την ημέρα! - Εικόνα 3

Ο Δρόμος της Γαλλίας που εξαφανίζεται δύο φορές την ημέρα! - Εικόνα 4

Ο Δρόμος της Γαλλίας που εξαφανίζεται δύο φορές την ημέρα! - Εικόνα 5

Ο Δρόμος της Γαλλίας που εξαφανίζεται δύο φορές την ημέρα! - Εικόνα 6

Ο Δρόμος της Γαλλίας που εξαφανίζεται δύο φορές την ημέρα! - Εικόνα 7

Ο Δρόμος της Γαλλίας που εξαφανίζεται δύο φορές την ημέρα! - Εικόνα 8

Πηγή:brightside.me

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ