Ρέμος: Περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Αντώνης Ρέμος. Ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Αντώνης Ρέμος επιχείρησε να επικεντρώσει τα σχόλιά του στα κοινά σημεία Ελλήνων και Τούρκων και στις ρίζες του από το Αϊβαλί λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες».

untitled1

Τι είπε για τα κοινά μας σημεία μας με τους Τούρκους

«Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό. Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και εμείς. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι -και- για εμάς»;

«Η οικογένειά μου ήρθε από το Αϊβαλί. Το αίμα μου είναι από αυτά τα χώματα, αυτά τα μέρη. Μοιάζετε με μένα, η συμπεριφορά σας είναι σαν τη δική μου, το χαμόγελό σας είναι σαν το χαμόγελό μου, θυμώνετε όπως και εγώ».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ