20 τρόποι για να είστε πάντα ευτυχισμένοι!

Δικτυωθείτε. Το να έχετε πολλές επαφές με άλλους ανθρώπους είναι το κλειδί της επιτυχίας. Κάποιος μπορεί να σας δώσει μια πολύ καλή ιδέα για μια δουλειά, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να σας γνωρίσει κάποιον πολύ ξεχωριστό άνθρωπο. Δεν έχει σημασία, αν ο άνθρωπος αυτός θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος. Το πιο σημαντικό είναι να έχετε επαφή με άλλους ανθρώπους. Το να έχετε ένα ευρύ φάσμα γνωριμιών σημαίνει, ότι μπορείτε να στραφείτε σε αυτούς, όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα. Βέβαια, θα πρέπει και εσείς να κάνετε το ίδιο σε ανάλογες περιστάσεις.

Μην είστε υπερβολικά μετριόφρονες. Αν δεν επιδείξετε πρωτοβουλία και κάποιο βαθμό θάρρους μπορεί να καταλήξετε στο περιθώριο, ακόμη και αν είστε ταλαντούχοι. Το να προωθείτε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας είναι μια δεξιότητα που πρέπει να αποκτήσετε, αν θέλετε να πετύχετε κάτι στην ζωή σας. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να τραβάτε την προσοχή των άλλων στις ικανότητες και τις επιτυχίες σας. Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν, ότι είστε επιτυχημένος, για να ξέρουν ότι μπορείτε να τους φανείτε χρήσιμος στο μέλλον. Το κόλπο είναι να μην αφήσετε την αυτοπροβολή να μετατραπεί σε αλαζονεία.

Κάντε ό,τι σας αρέσει. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά είναι αλήθεια: θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι, αν κάνετε συχνά κάτι που σας αρέσει. Μην κάνετε αυτό που απαιτούν ή περιμένουν οι άλλοι από εσάς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σπαταλούν όλη τους την ζωή, κάνοντας πράγματα που η κοινωνία περιμένει από αυτούς. Ακούστε τις δικές σας εσωτερικές σκέψεις, συναισθήματα και επιθυμίες, αγνοώντας τις κοινωνικές πιέσεις.

Να κάνετε παρέα με θετικούς ανθρώπους. Οι πιο γοητευτικοί άνθρωποι είναι πάντα οι αισιόδοξοι. Η ζωή τους δεν είναι απαραίτητα τέλεια, αλλά παρόλα αυτά έχουν μια έμφυτη ικανότητα να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ζωής με χιούμορ και αυτό τους βοηθάει να μην δραματοποιούν καταστάσεις. Η συμπεριφορά των ανθρώπων επηρεάζεται από τις συμπεριφορές άλλων και όλο αυτό είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση. Η κακή αντίδραση κάποιου μπορεί εύκολα να επηρεάσει την διάθεση μας. Είναι γεγονός, ότι οι θετικοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην εργασία και τις σχέσεις.

Αντιμετωπίστε την ζωή σαν ένα παιχνίδι, στο οποίο άλλες φορές χάνετε και άλλες κερδίζετε. Μερικοί άνθρωποι καταστρέφουν την ζωή τους παίρνοντάς την πολύ στα σοβαρά και αυτό του οδηγεί σε μεγάλη ένταση, άγχος, στρες και τελικά στην αποτυχία. Οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι συνήθως εκείνοι που δεν βλέπουν την ζωή μοιρολατρικά και καταλαβαίνουν, ότι η ζωή είναι λαχείο. Αντιμετωπίζουν το κάθε πρόβλημα με χιούμορ και αυτό τους βοηθάει να μην δραματοποιούν καταστάσεις.

Να σκέφτεστε θετικά. Οι αρνητικές σκέψεις είναι εξοντωτικές, γιατί διαμορφώνουν την συμπεριφορά, η οποία στην συνέχεια επηρεάζει την σκέψη και τελικά γίνεται ένας φαύλος κύκλος. Το χειρότερο είναι, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πως βρίσκονται σε έναν αρνητικό κύκλο. Η μόνη λύση είναι να σκέφτεστε θετικά και να μην σπαταλάτε χρόνο, αναλύοντας αποτυχίες του παρελθόντος. Πάντα υπάρχει κάτι θετικό, στο οποίο μπορείτε να επικεντρωθείτε.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Να χαίρεστε τις επιτυχίες, άσχετα από το πόσο μικρές ή μεγάλες είναι. Συχνά, συγκρίνουμε την πορεία μας με την πορεία άλλων και καταλήγουμε να υποτιμούμε τον εαυτό μας. Ποτέ μην υποτιμάτε τον εαυτό σας και ό,τι έχετε καταφέρει. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και επιβραβεύστε τον για ό,τι έχετε καταφέρει. Αυτό θα σας παρακινήσει να συνεχίσετε παρακάτω.

Να χαμογελάτε. Λένε, ότι ακόμα και ένα αναγκαστικό χαμόγελο μπορεί να οδηγήσει σε ένα αληθινό. Όταν ενεργοποιούνται οι συγκεκριμένοι μύες στο πρόσωπό σας, τα αιμοφόρα αγγεία ανοίγουν και αυξάνεται η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο, στα κύτταρα και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτό οδηγεί στην παραγωγή περισσότερων ενδορφινών, που να μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους. Και εννοείται, ότι ένα χαμογελαστό πρόσωπο είναι πολύ πιο ελκυστικό από ένα θλιμμένο.

Μην κολλάτε στο παρελθόν. Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ξεχάσουν έστω και το παραμικρό από μια δυσάρεστη εμπειρία. Αυτό είναι μια έμφυτη πλευρά του χαρακτήρα τους από την οποία πρέπει να απαλλαγούν. Είναι σημαντικό να ξέρετε να αλλάζετε συνειδητά την διάθεσή σας από αρνητική σε θετική ανάλογα με τις περιστάσεις. Μην κολλάτε στις αποτυχίες του παρελθόντος.

Να γελάτε πιο πολύ και πιο συχνά. Όταν γελάμε, αισθανόμαστε τέλεια. Αυτό οφείλετε εν μέρη στο γεγονός, ότι το γέλιο διεγείρει την παραγωγή ορισμένων χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των ενδορφινών, οι οποίες μας φτιάχνουν την διάθεση. Όταν γελάμε, αισθανόμαστε καλύτερα και όταν αισθανόμαστε καλύτερα, μπορούμε πιο εύκολα να βρούμε νέες ιδέες για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Ο πιο απλός τρόπος για να το καταφέρετε αυτό είναι να δείτε την αγαπημένη σας κωμωδία.

Επικεντρωθείτε στα θετικά πράγματα γύρω σας. Αν ακούτε συνέχεια καταθλιπτική μουσική ή βλέπετε δραματικές ταινίες, η διάθεσή σας θα είναι συνέχεια πεσμένη. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στα θετικά πράγματα γύρω σας: όλα τα όμορφα πράγματα που έχετε, χαρούμενη μουσική και τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Μόνο αυτό τα πράγματα θα επηρεάσουν με θετικό τρόπο τις σκέψεις και την διάθεσή σας.

Να τρώτε σωστά. Μην παρασύρεστε από εξοντωτικές δίαιτες. Το να μην τρέφεστε καλά θα σας οδηγήσει σε κόπωση, υποτονική συγκέντρωση και απάθεια. Επίσης, ποτέ δεν θα αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας με αυτόν τον τρόπο. Βέβαια, εκτός από αυτό το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές ευχαρίστησης. Το καλό φαγητό μπορεί να απελευθερώσει ενδορφίνες και να ανεβάσει την διάθεσή σας.

Βρείτε μια διέξοδο για την δημιουργικότητά σας. Τα θεραπευτικά αποτελέσματα ενός χόμπι είναι αποδεδειγμένα, αφού μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και μειώνουν σημαντικά το στρες, έχοντας μια γενικότερη θετική επίδραση στην υγεία μας. Είναι ιδανική μέθοδος για να ξεπεράσουμε την αυτολύπηση και να αυξήσουμε την αυτοεκτίμησή μας. Οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι και αυτό οφείλετε στην παραγωγή ενδορφινών, που προκύπτει από την ενασχόληση με το αγαπημένο τους χόμπι.

Δοκιμάστε κάτι καινούργιο. Μην εγκλωβίζεστε στο να κάνετε τα ίδια και τα ίδια. Η ζωή πάντα συνεχίζει και κάτι νέο μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στην ζωή σας. Αν εμφανιστεί μια καινούργια ευκαιρία, αρπάξτε την. Συνήθως, η επιτυχία έρχεται σε εκείνους που παίρνουν ρίσκα. Να λέτε πάντα ναι σε καινούργιες ευκαιρίες και προτάσεις.

Μειώστε το φορτίο σας. Ζητήστε συγγνώμη σε όσους έχετε αδικήσει, πληρώστε τα χρέη σας, πετάξτε ό,τι δεν σας είναι πλέον χρήσιμο και αναλάβετε τις ευθύνες σας. Με λίγα λόγια, καθαρίστε την ζωή σας από περιττά πράγματα, όπως θα κάνατε και με τον υπολογιστή σας. Θα αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι και έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα.

Απολαύστε περισσότερο ήλιο. Η περισσότερη ηλιοφάνεια μπορεί να επηρεάσει θετικά την διάθεσή μας. Το σκοτάδι παράγει περισσότερη μελατονίνη στο οργανισμό, η οποία μειώνει την διάθεση και δημιουργεί άσχημες σκέψεις. Η περισσότερη έκθεση στον ήλιο μπορεί να το αποτρέψει αυτό.

Να ασχολείστε περιστασιακά με τις τέχνες. Οι τέχνες έχουν τεράστια θεραπευτική επίδραση στην ψυχή. Μειώνουν τις καθημερινές ανησυχίες και φτιάχνουν την διάθεση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι η επαφή με την τέχνη αυξάνει την δραστηριότητα του εγκεφάλου, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως έναυσμα για νέες ιδέες και να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Να είστε σε επαφή με την φύση. Ακόμα και μια μικρή απόδραση από την πόλη μπορεί να επαναφέρει την θετική σας ενέργεια. Περπατήστε ξυπόλυτοι στο γρασίδι, απολαύστε τις μυρωδιές του δάσους και ακούστε τους ήχους των ποταμιών. Ακόμα και μια βόλτα στο πιο κοντινό σας πάρκο, μπορεί να μειώσει το επίπεδο των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων.

Να έχετε ένα φυλαχτό. Μπορεί να είναι πραγματικά το οτιδήποτε. Μπορεί να είναι κάτι που είχατε στην πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής σας και μπορείτε εύκολα να το κουβαλάτε πάντα πάνω σας. Εδώ λειτουργεί το φαινόμενο palcebo: αν πιστεύετε,ότι ένα φυλαχτό θα σας φέρει τύχη, τότε υποσυνείδητα θα κινητοποιηθείτε.

Αποδεχτείτε το γεγονός, ότι είστε τυχεροί. Σκεφτείτε όλα τα πράγματα που αποδεικνύουν, ότι είστε πραγματικά ένα πάρα πολύ τυχερός άνθρωπος. Σκεφτείτε όλα αυτά που έχετε και να είστε ευγνώμονες για αυτά. Αν έχετε ένα σπίτι να μείνετε, φαγητό στο τραπέζι σας και μπορείτε να επιλέξετε την ζωή που θα ζήσετε, τότε είστε πολύ πιο τυχεροί από όσο πιστεύετε. Αυτό θα σας δώσει κίνητρα και την δύναμη που χρειάζεστε για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Πηγή:tilestwra.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ