Πως ξεκινάει ο έpωτας και πως μετατρέπεται σε αγάπη;

Πάντοτε σε κάθε νέα γνωριμία ενός ζευγαριού ο καθένας μας βρίσκει κάτι που του αρέσει στον άλλον, αρχικά είναι η εμφάνιση και έπειτα μέσω της επικοινωνίας και της επαφής, εμφανίζονται και άλλα κοινά σημεία, όπως τα ενδιαφέροντα, οι κοινές ασχολίες, ο κοινός τρόπος διασκέδασης, κοινός τρόπος σκέψης ορισμένων θεμάτων και διάφορες απόλαυσης.

Για την πορεία μιας σχέσης είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ποιόν ερωτευόμαστε;

Ο έpωτας ξεκινά όταν εντοπίζουμε κάτι «κοινό» με τον άλλον και αυτό σηματοδοτεί την έναρξη αυτών των νέων συναισθημάτων. Αυτό το «κοινό» μπορεί να μην είναι κάτι εμφανές σε εμάς, όπως ο κοινός τρόπος διασκέδασης, αλλά δικά μας σημαντικά συναισθήματα και βιώματα που μπορεί να καλύπτονται μέσω αυτής της σχέσης. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος που επιλέγουμε έναν σύντροφο γίνεται περισσότερο ασυνείδητα και μέσω μηχανισμών που δεν μας είναι κατανοητοί και λιγότερο από εμφανή στοιχεία. Ο έpωτας έρχεται όταν δηλαδή εντοπίζουμε μέσα μας κάτι που υπάρχει και στον άλλον, ή κάτι που μας συμπληρώνει μέσω του άλλου. Οι λόγοι που κρύβονται πίσω από την επιλογή μας, θα καθορίσουν και τη διάρκεια του νέου αυτού έpωτα.

Πως ο έpωτας όμως γίνεται αγάπη;

Στην πορεία της σχέσης, είναι φυσικό ότι θα εξιδανικεύσουμε τον σύντροφό μας. Αυτό συμβαίνει διότι ατομικά, για εμάς, ο σύντροφος που έχουμε επιλέξει είναι καλός άνθρωπος, μας ταιριάζει και επιπλέον, έχοντας επιλέξει το συγκεκριμένο άτομο για σύντροφό μας, έχουμε «επενδύσει» σε αυτόν.

Σιγά- σιγά όμως μέσω της σχέσης παίρνοντας χαρά και ικανοποίηση, αρχίζουμε να προσφέρουμε και εμείς περισσότερα στη σχέση μας και μέσω αυτής της «επένδυσης» γεννιούνται σημαντικά συναισθήματα που δημιουργούν την αγάπη.

Η διάρκειά αυτής όμως, θα καθοριστεί από εμάς.

Τέλος, αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο για τη διάρκεια της νέας αυτή σχέσης και της αγάπης, είναι κατά πόσο συνειδητά και ώριμα διατηρούμε αυτή τη σχέση. Δουλεύοντας με εμάς και ανακαλύπτοντας τι βαθύτερο δικό μου καλύπτω μέσω αυτής της σχέσης, θα καταφέρουμε να δουλέψουμε αυτά μας τα κομμάτια και να μετατρέψουμε τις «ανάγκες», σε «θέλω». Δηλαδή θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε, εάν η σχέση που έχω δημιουργήσει είναι κάποια μου «ανάγκη», ή αυτή που «θέλω» πραγματικά

Πηγή: simplylife.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ