Αυτά είναι τα ”όπλα” σου για να τα καταφέρεις στη ζωή.

Εάν έχεις εξασφαλίσει όλα όσα ανέφερε ο Maslow στη πυραμίδα αναγκών του ανθρώπου, όπως η τροφή, το νερό, η αγάπη, η ασφάλεια κ.α, τότε μένει να φροντίσεις τα έξι παρακάτω για να έχεις πλούσιο οπλοστάσιο να προχωρήσεις σ αυτή τη ζωή.

Μερικούς πολύ καλούς φίλους
Δεν είναι μόνο ότι χρειάζεσαι την υποστήριξη των φίλων σου. Είναι ότι είναι υπέροχο να τους δίνεις και τη δική σου υποστήριξη. Μια δυνατή παρέα φίλων θα μοιραστεί στιγμές γέλιου, αυτοσαρκασμού, ώμους για κλάματα. Είναι εκείνοι που θα σου θυμίσουν τους στόχους σου όταν είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις. Οι φίλοι μοιράζουν έμπνευση και συναισθηματική ασφάλεια ισάξια μιας οικογένειας.

Μια δημιουργική ασχολία
Είτε είναι το πλέξιμο, είτε το γράψιμο, είτε αγαπάς να μαγειρεύεις ή ακόμα και το να γράφεις στίχους, όλοι χρειάζονται έναν τρόπο να αποσυμπιέζονται και να εκτονώνονται. Οι δημιουργικές ασχολίες είναι σημαντικές γιατί μετατρέπουν τις αρνητικές σου σκέψεις σε θετικές και ξεκουράζουν τον εγκέφαλο.

Το δικό σου happy place
Θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο σου μπαρ. Ή μια παραλία. Μπορεί να μην το έχεις εντοπίσει ακόμα ή μπορεί να μην έχεις σκεφτεί ότι όταν βρίσκεσαι σ’ αυτό το μέρος τα πράγματα μοιάζουν πιο κανονικά. Οποιοδήποτε μέρος στο οποίο όταν βρίσκεσαι νιώθεις ο εαυτός σου. Αυτό είναι και το κριτήριο.

Ένας μέντορας
Ένας μεγαλύτερος, πιο σοφός, πιο έμπειρος. Εκείνος που θαυμάζεις, που μπορεί να σε καθοδηγήσει προσωπικά ή επαγγελματικά. Θα μπορούσε να είναι ένας μεγαλύτερος συγγενή, το αφεντικό σου ή κάποιος που θαυμάζεις και εκτιμάς. Είναι σημαντικό να έχεις δίπλα σου έναν τέτοιο άνθρωπο για τις στιγμές που δεν ξέρεις τι να κάνεις και προς τα που να πας.

Ένα μεγάλο στόχο, ιδέα ή όνειρο
Έχεις πολλές ιδέες και στόχους. Είναι φυσικό. Όμως είναι υπέροχο να έχεις ένα που μοιάζει άπιαστο, ένα από εκείνα που αναρωτιέσαι ”με ποιόν διαολεμένο τρόπο θα καταφέρεις να το υλοποιήσεις”. Είναι όμορφο να ονειρεύεσαι και να ελπίζεις. Είναι πολύ δημιουργικό και σε γεμίζει αισιοδοξία να έχεις μια ιδέα ή έναν στόχο. Να καταστρώσεις το δικό σου σχέδιο υλοποίησης και να κοιτάς μπροστά.

Εμπειρίες και γνώση
Είτε είσαι στα 20 είτε στα 30, έχεις κάνει μικρά ή μεγαλύτερα λάθη από τα οποία έχεις πάρει τα μαθήματα σου. Έχεις κάνει ταξίδια, έχεις διάφορες ιστορίες να διηγηθείς. Εάν μπορείς να εκτιμήσεις τη δύναμη των εμπειριών και της γνώσης τότε έχεις κερδίσει τον μισό αγώνα της ζωής. Οι αρνητικές εμπειρίες στη ζωή με τον καιρό και την κατάλληλη διαχείριση μπορούν να πάρουν θετική μορφή και να γίνουν γνώση. Και μετά είναι η καθαρή γνώση εκείνη που κερδίζεις από την περιέργεια, που κάνεις μόνος σου την έρευνα και που αναζητάς την αλήθεια, σε όποιον τομέα κι αν σε ενδιαφέρει. Είναι η πιο πολύτιμη γνώση και από τα πιο μεγάλα και δερματόδετα βιβλία του κόσμου.

Πηγή:stroumfaki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ