Λατρεύουμε την αίσθηση που δημιουργεί το τζάκι

Όταν φθινοπωριάζει, όλα συνωμοτούν για ειδυλλιακές βραδιές. Γεμάτες ερωτισμό, αποδοχή συναισθημάτων και πάθος. Χρειάζονται όμως μερικά απαραίτητα συστατικά. Το σημαντικότερο -αν όχι το μόνο- είναι μια φωτιά να σιγοκαίει στο τζάκι.

Είναι λες κι όσο μένει αναμμένη αυτή η φωτιά, ανάβει κι η φλόγα στην καρδιά των ανθρώπων για να ομολογήσουν αυτά που δε λένε συχνά. Αγκαλιές και φιλιά εξομολογητικά, όχι απρόσωπα κι άψυχα. Ο ήχος των ξύλων που καίνε μεταξύ τους δημιουργεί την αίσθηση να θες κι εσύ να καείς. Να ζήσεις στιγμές ολοκλήρωσης μέσα σε αγκαλιές που δεν τελειώνουν μέσα σε μια νύχτα, αλλά θα σας βρουν εκεί κουλουριασμένους ως το πρωί.

Μια κουβερτούλα στο πάτωμα, δυο ποτήρια κρασί και το τζάκι να καίει δίπλα. Αυτή η αίσθηση που σε αφήνει να φοράς ελαφριά ρούχα και να κρυώνεις λίγο όσο για να ΄χεις ανάγκη τη φωτιά. Το κρύο έξω να θολώνει τα τζάμια κι εσύ να έρχεσαι πιο κοντά με τον άλλο.

Αυτό έχουν ανάγκη οι άνθρωποι, να μπορούν να βρίσκεται το μυαλό τους εκεί που είναι και το σώμα τους. Χωρίς άλλες σκέψεις κι υπεκφυγές. Δύο άνθρωποι, δύο σώματα, δυο κορμιά και δυο ψυχές ενωμένες να είναι μαζί και να το γνωρίζουν. Αυτά χρειάζονται οι άνθρωποι, θέλουν όμως λίγο ποτό και μια νύχτα για να τα ομολογήσουν και να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Μη σκέφτεσαι πολύ αν θες κάτι. Ειδικά όταν το έχεις δίπλα σου. Η ζωή είναι μικρή και πράγματα ουσιαστικά δε συμβαίνουν συχνά, είναι σπάνια. Γι’ αυτό κοίτα να τα αναγνωρίσεις. Τώρα αν μια φωτιά είναι η αφορμή να σε φέρει κοντά σε έναν άνθρωπο που για καιρό κρατούσες μακριά, ακόμα καλύτερα. Η αναμονή είναι το καλύτερο εγκεφαλικό αφροδισιακό. Μαθαίνεις τον άλλο κι αν είναι αυτό που ψάχνεις, επικοινωνείς εγκεφαλικά.

Τα απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Δεν μπορούν εύκολα να το δεχτούν αυτό οι άνθρωποι.
Να συνειδητοποιήσουν τη φωτιά που καίει στο στή8ος τους όπως η φωτιά που καίει στο τζάκι. Πρέπει να διεκδικείς κι οφείλεις να διεκδικείς την ευτυχία σου.

Τα τζάκια είναι για να τα μοιράζεσαι και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή μόνο με έναν άνθρωπο, στο πάτωμα ή στον καναπέ. Αλλά με συντροφιά. Αν βρεις την κατάλληλη, όλα είναι ιδανικά. Ακόμα και τα λιγότερα σημαντικά αποκτούν αξία. Μην αφήνεις στιγμές να χαραμίζονται στην αβεβαιότητα. Κάνε τις εσύ σημαντικές.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου κι ετοίμασε στιγμές ουσιαστικές με ένα τζάκι και ένα ποτό να μείνουν αξέχαστες και στους δυο. Πάντοτε τα σημαντικά βρίσκονται δίπλα σου και εσύ τα θεωρείς δεδομένα. Αυτή η πεποίθηση του δεδομένου είναι κι η πιο επικίνδυνη. Σε κάνει να αφήνεσαι έρμαιο των γεγονότων και να μην κάνεις τίποτα για αυτά.

Μια φλόγα από ένα τζάκι μπορεί να είναι ικανή να ξυπνήσει και τη μεγαλύτερη φλόγα μιας σχέσης. Ό,τι ένιωσες μία φορά, υπάρχει πάντα. Αναζωπύρωσε ό,τι έχεις και δε θα το μετανιώσεις. Τα τζάκια είναι για να σου θυμίζουν τι έχεις δίπλα σου και να το εκτιμάς. Δώσε του την κατάλληλη σημασία κι αυτό θα σε τυλίξει με τη ζεστασιά του. Αφέσου.

Συντάκτης: Μέλανη Ανθίμου

Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ