Νέα προφυλάκιση για τον Μαρτίνη -Για την υπόθεση των εκπτώσεων στα νοσήλεια πολιτικών στο Ντυνάν

Μία ακόμη προφυλάκιση “άκουσε” ο Ανδρέας Μαρτίνης, την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, από τον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των εκπτωτικών νοσηλίων που παρείχε το νοσοκομείο  Ερρίκος Ντυνάν, όχι σε όσους ήταν οικονομικά ασθενείς και τα είχαν ανάγκη, αλλά σε επιφανείς και κυρίως πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.

Η περίοδος που ελέχθηκε το νοσοκομείο ήταν η τριετία 2007-2010 από ορκωτούς ελεγκτές και διαπιστώθηκε ότι το ύψος των “χαριστικών” νοσηλίων έφτασε το 1,75 έκατ. ευρώ.

Ο κ. Μαρτίνης κρατείται ωστόσο στις φυλακές εδώ και αρκετούς μήνες και για άλλη δικογραφία, που αφορά σε “δώρο” που φέρεται ότι πήρε από την εταιρία Hospitalia για να επιλεγεί ως η εταιρία που θα “επάνδρωνε” το νοσοκομείο.
Σήμερα, ο Αν. Μαρτίνης απολογήθηκε στον ανακριτή και προφυλακίστηκε για το αδίκημα της απιστίας, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε 51 άτομα έγιναν γενναίες εκπτώσεις ακόμη και στο 100%, με αποτέλεσμα το Ερρίκος Ντυνάν να υποστεί ζημία της τάξεως του 1,75 εκατ. ευρώ.
Ο κατάλογος των προσώπων που έλαβαν την χαρά της έκπτωσης, είναι μακρύς. Από πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς, αλλά και δημοσιογράφοι.
Στο πόρισμα που εμπεριέχεται στη δικογραφία, καταγράφονται συνολικά 8.106 περιπτώσεις δωρεάν ή με έκπτωση νοσηλείας, με κόστος 22 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, από όλες αυτές τις περιπτώσεις – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – 51 πρόσωπα είχαν την οικονομική δυνατότητα και δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να νοσηλευτούν δωρεάν. 

Η απολογία Μαρτίνη

Ο Ανδρέας Μαρτίνης προσκόμισε και απολογητικό υπόμνημα, αλλά απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις του ανακριτή, αποδεχόμενος πράγματι τις εκπτώσεις, αλλά μόνο όπως είπε σε εκείνα τα ποσά που δεν κάλυπταν τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή δεν χρεωνόταν στα πρόσωπα αυτά το εμπορικό κέρδος του Ντυνάν. Όπως δε ισχυρίστηκε, οι αποφάσεις αυτές δεν λήφθηκαν αυθαίρετα από τον ίδιο αλλά υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη  του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερρίκος Ντυνάν. 
Ακόμη υποστήριξε ότι η έκπτωση στα νοσήλεια  συνέβαλε στην αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας του νοσοκομείου, αφού τα πρόσωπα που νοσηλεύονταν ήταν δημόσια πρόσωπα και αυτό από μόνο του αποτελέσουν διαφήμιση για το Ερρίκος Ντυνάν. Έτσι, το νοσοκομείο μακροπρόθεσμα θα είχε κέρδη. 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ