Η Κούνεβα ζητά να ανοίξει ο φάκελος της επίθεσης εναντίον της -Μετά τη σύλληψη του Αλβανού που έριξε βιτριόλι στον Σαράκη

Να ανοίξει ο φάκελος της δικής της υπόθεσης ζητά, για την επίθεση με οξύ που δέχθηκε το 2008, η σημερινή ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. 

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, η κυρία Κούνεβα ανέφερε: «Έμαθα κι εγώ για τη σύλληψη του υπόπτου από τις ειδήσεις. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω αν έχει σχέση με τη δική μου υπόθεση. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν με έχουν καλέσει για αναγνώριση, ούτε από τις δικαστικές αρχές ούτε από την αστυνομία. Θα περιμένω. Αν δεν με καλέσουν, θα πάρω εγώ πρωτοβουλία, μέσω και των δικηγόρων μου. Θα ζητήσω να κάνω κι εγώ τη διαδικασία αναγνώρισης. Έτσι είναι το σωστό, γιατί δεν πρέπει να μένουν σκιές. 

»Όμως, πέρα από το περιστατικό της σύλληψης, που μπορεί να σχετίζεται ή να είναι άσχετο με την επίθεση εναντίον μου, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη αφορμή να ζητήσω από τις δικαστικές αρχές να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσής μου. Πρέπει να γίνει πλήρης έρευνα και σε βάθος. Διότι, δυστυχώς, το 2008, τότε που έγινε η επίθεση, δεν έγινε συστηματική έρευνα. Υπήρχαν πολλά κενά, καθυστερήσεις και λανθασμένος προσανατολισμός στην έρευνα. Δεν το ζητάω μόνο για μένα. Είναι θέμα όλης της κοινωνίας να σταματήσουμε τη δράση τέτοιων σκοτεινών κυκλωμάτων, για να μην ζουν οι εργαζόμενοι στον φόβο. Γιατί δυστυχώς, ξέρουμε ότι κάποιοι εργοδότες, ακόμη και σήμερα, χρησιμοποιούν την υπόθεσή μου για εκφοβισμό».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας vima.gr, πριν από μερικές μέρες συνελήφθη βάσει εντάλματος ύποπτος για επίθεση με οξύ, τον Δεκέμβριο του 2007, εναντίον ποινικολόγου ο οποίος εκλήθη να τον αναγνωρίσει. Βάσει του δημοσιεύματος, οι ανακριτικές και αστυνομικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να σχετίζεται και με την επίθεση εναντίον της Κ. Κούνεβα, στις 23 Δεκεμβρίου 2008. 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ