Στο Μαξίμου η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ -Ισχυρή παρουσία της αστυνομίας

Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στην Ηρώδου Αττικού, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όπου πριν λίγο έφτασε η πορεία διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Αντιπρόσωπεια των διαμαρτυρόμενων συνάντησε τον Αλέκο Φλαμπουράρη και ζήτησε ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα όταν επιστρέψει στην Αθήνα.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:00 από το υπουργείο Υγείας όπου νωρίς το πρωί τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ σε μία συμβολική κίνηση έχτισαν την είσοδο του υπουργείου. Όπως έλεγαν, «το υπουργείο δεν χρειάζεται αφού οι αποφάσεις έρχονται από τις Βρυξέλλες».

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, «δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας, ένταξη των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατήρηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση των μνημονίων – ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές της Αττικής πραγματοποιούν στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ