Υπατη Αρμοστεία: Πρέπει να γίνουν πιο γρήγορες οι διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα

Οι διαδικασίες απονομής ασύλου στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν ταχύτερες, τόνισε ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Ρόλαντ Σενμπάουερ.

Ο αξιωματούχος αναγνώρισε ότι ένα χρόνο μετά από την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, «οι μηχανισμοί προστασίας στην ελληνική διαδικασία είναι αυτή τη στιγμή πολύ καλοί». Οπως τόνισε, οι αιτήσεις ασύλου ελέγχονται προσεκτικά και οι αρμόδιοι φροντίζουν για παράδειγμα να μην στέλνονται πίσω στην Τουρκία Κούρδοι που κινδυνεύουν.

Ομως, τόνισε ότι πρέπει να γίνει πιο γρήγορη η διαδικασία απονομής ασύλου, γιατί μόνο έτσι μπορούν να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Παράλληλα, ο Σενμπάουερ, μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευαγγελικής Εκκλησίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, επεσήμανε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε μη θερμαινόμενες σκηνές, σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακόμη, ο Αυστριακός αξιωματούχος κάλεσε τις χώρες- μέλη της ΕΕ να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες. «Αν πραγματοποιούνταν οι υποσχέσεις, θα έπρεπε να παίρνουν κάθε μήνα 3.000 ανθρώπους από την Ελλάδα. Προς το παρόν, είναι μόνο 1.000», τόνισε.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ