Φλαμπουράρης: Πριν το Πάσχα τα 14 αεροδρόμια στη Fraport

Σύμφωνα με τη Διυπουργική Επιτροπή Επενδύσεων και Ανάπτυξης, η διαδικασία για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στη Fraport θα ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα. 

Στις επόμενες 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, όπως προκύπτει από δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, προέδρου της Διυπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων και Ανάπτυξης. 

«Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια», δηλώνει.
Οπως υποστηρίζει, «οι διαδικασίες είναι επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014. Η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά στους όρους για τους εργαζόμενους, στις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, στις ιατρικές υπηρεσίες, στη φύλαξη αλλά και στην παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο.
Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ