Ποιος είναι ο παπάς που είπε «ακροαριστερό» τον Τσίπρα: Συνταγματάρχης, ανεβαίνει σε τανκς, πετά με Απάτσι [εικόνες]

Ολοι αναρωτήθηκαν ποιος είναι ο ιερέας που «τρολάρισε» τον Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της σήραγγας των Τεμπών, ζητώντας να βγάλει μια φωτογραφία με έναν «ακροαριστερό».

Ασφαλώς θέλει.. τσαγανό να πλησιάσεις τον Πρωθυπουργό και μπροστά στις κάμερες να του ζητήσεις κάτι τέτοιο. Ομως ο ιερέας δεν είναι τυχαίος. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Τσιμενίδη, που φέρει το βαθμό του Συνταγματάρχη καθώς ανήκει στο Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων.

Ο ιερέας Τσιμενίδης έχει πετάξει με ελικόπτερα Απάτσι, έχει ανέβει σε άρματα μάχης, έχει κάνει «σκηνάκια», συμμετέχει στις αποστολές των ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο.

«Μου αρέσουν τα οχυρά και έχω επισκεφθεί όλα τα οχυρά από τον Καναδά μέχρι τη Νότια Κορέα. Τα οχυρά τα υπερασπίζεσαι και με τον Σταυρό και με το ξίφος» έχει δηλώσει ο «μάχιμος» παπάς.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του δήλωνε: «Εμείς σαν στρατιωτικοί ιερείς πάμε παντού, στον Στρατό, στο Ναυτικό και στην Αεροπορία.Εγώ τα τελευταία χρόνια είμαι στο ΑΤΑ και την Αεροπορία την αγαπώ γιατί τη θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στον Θεό και στον θάνατο. Και βέβαια έχω συμμετάσχει παντού, και σε σκηνάκια κοιμήθηκα, και πέταξα και με αεροπλάνα, και σε άρματα μάχης ανέβηκα.Τώρα για τα υπόλοιπα, σε πληροφορώ ότι οι στρατιωτικοί ιερείς συμμετείχαν σε όλους τους αγώνες του Έθνους από το 1821 μέχρι σήμερα».

Ο Αθανάσιος Τσιμενίδης – κάποιοι τον αποκαλούν και «σύγχρονο Παπαφλέσσα» διαθέτει πτυχία Θεολογίας, Ψυχολογίας και Ιστορίας.

Είναι διευθυντής του Θρησκευτικού Γραφείου στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ