Κάντι Κάντι: H σειρά κινουμένων σχεδίων που έβλεπαν όλα τα κοpίτσια τη δεκαετία του 80.

Αναμνήσεις

H «Κάντι Κάντι» ήταν σειρά γιαπωνέζικων κινουμένων σχεδίων, 115 επεισοδίων που προβαλλόταν από την ΕΡΤ την δεκαετία του ‘80.

Κάθε εβδομάδα τα κοpίτσια κάθονταν μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες της μικρής Κάντι με τις ξανθές μπούκλες, τις φακίδες στη μύτη, τα τεράστια καταπράσινα μάτια και το ρακούν που τη συνόδευε όπου κι αν πήγαινε.

Το σενάριο είχε στοιχεία μελοδραματικής σαπουνόπερας με ίντριγκες, έpωτες, μυστήριο, κλπ.

Η ιστορία αρχίζει σε ένα ορφανοτροφείο κοντά σε μια λίμνη της βόρειας Αμερικής.

Μια κρύα νύχτα του χειμώνα η κυρία Πόνυ και η αδερφή Μαρία βρίσκουν δύο καλάθια με δύο μωρά έξω από την πόρτα του «σπιτιού του μικρού αλόγου». Στο ένα καλάθι ήταν η Κάντι και στο άλλο η Άννυ.

Τα δύο κοpίτσια χώρισαν μετά από έξι χρόνια όταν η Άννυ υιοθετήθηκε από μία πλούσια οικογένεια και η θετή της μητέρα της απαγόρευσε να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με το ορφανοτροφείο άρα και με την Κάντι. Το ξανθό κοpίτσι με τις πλούσιες κοτσίδες ανέβηκε κλαίγοντας στο λόφο πίσω από ορφανοτροφείο.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας όμορφος νέος με σκωτσέζικη ενδυμασία που της είπε ότι είναι πιο όμορφη όταν γελάει κι εξαφανίστηκε. Από τότε η Κάντι τον αποκαλούσε «πρίγκιπα του λόφου» και δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τον σκέφτεται.

Κάντι Κάντι: H σειρά κινουμένων σχεδίων που έβλεπαν όλα τα κορίτσια τη δεκαετία του 80. - Εικόνα0

Η σειρά έκανε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Κυκλοφόρησε και σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Μερικά χρόνια αργότερα η Κάντι προσλαμβάνεται από μια πολύ πλούσια οικογένειά για να κάνει παρέα σε μια νεαρή κοπέλα, την Ελίζα που είχε αδερφό τον Νηλ.

Και οι δύο μετατρέπουν σε εφιάλτη τη ζωή του κοpιτσιού. Με τεχνάσματα κάνουν την οικογένεια να πιστέψει ότι η Κάντι δεν είναι αυτό το καλό κοpίτσι που νόμιζαν κι έτσι καταλήγει να παίζει τον ρόλο της υπηρέτριας στη φάρμα.

Από τη φάρμα τη σώζει ο μυστηριώδης θείος Γουίλιαμ που την υιοθετεί παρά το γεγονός ότι η θεία Ελρόι δεν τη συμπαθεί. Γνωρίζει τον Άντονι, τον Στίαρ και τον Αρτσι, γόνους πλούσιας οικογένειας. Η Κάντι ερωτεύεται τον Άντονι που μοιάζει με τον «πρίγκιπα του λόφου».

Ο Άντονι όμως σκοτώνεται όταν πέφτει από άλογο. Την επόμενη ημέρα της προβολής του συγκεκριμένου επεισοδίου τα κοpίτσια του δημοτικού πήγαν στο σχολείο κλαίγοντας.

Πηγή: www.diaforetiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ